ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O nouă inițiativă a Uniunii Eurpene ar putea impune tuturor statelor membre căsătoria între persoane de același sex, informează Life Site News.

Ungaria și Polonia au anunțat că se vor opune prin veto inițiativei, ceea ce înseamnă că aceasta va fi probabil blocată pentru moment.

O inițiativă a Comisiei UE ar putea forța toate statele membre ale Uniunii Europene să accepte căsătoria între persoanele de același sex prin intermediul unui "certificat european de paternitate". 

Scopul declarat al inițiativei U.E. este "de a se asigura că paternitatea, așa cum a fost stabilită într-o țară din UE, este recunoscută în întreaga UE, astfel încât copiii să își păstreze drepturile în situații transfrontaliere, în special atunci când familiile lor călătoresc sau se mută în interiorul UE". 

Cu toate acestea, în practică, singurele persoane care ar putea să nu fie recunoscute din punct de vedere juridic ca părinți ai copiilor pe care îi au în îngrijire în unele state membre sunt persoanele din "căsătorii" între persoane de același sex care au adoptat copii sau persoanele care au în grijă copii concepuți prin intermediul unei mame surogat.

Pentru a deveni lege, inițiativa trebuie să fie adoptată de Consiliul UE prin votul unanim al tuturor celor 27 de state membre, după o consultare cu Parlamentul European.
 
Cu toate acestea, întrucât Ungaria și Polonia au anunțat că vor opune veto la inițiativă, aceasta va fi probabil blocată pentru moment.