O nouă localitate din Republica Moldova a votat o Declarație de Unire cu România. Este vorba despre comuna Nișcani, din raionul Călărași, care astfel se adaugă pe lista celor zece localități care au făcut acest demers.

Satul Nișcani, raionul Călărași, a devenit a 11-a localitate din Republica Moldova care în anul Centenarului Marii Uniri își proclamă Unirea cu România.

În Declarația de Unire semnată de primarul localității și de consilierii locali se afirmă că ”În numele Moldovei răsăritene, în general, și al cetățenilor satului nostru, în particular, în puterea dreptului istoric și a dreptului de neam, pe baza principiului ca noroadele singure să-și hotărască soarta de azi înainte și pentru totdeauna, satul  Nișcani, raionul Călărași, se unește cu Patria-Mamă, România”, potrivit ziarmoldova.md.

Celelalte 10 localități din R. Moldova care au adoptat declarații simbolice de Unire cu România sunt: Parcova (Edineț), Ulmu, Bardar, Ruseștii Noi, Puhoi și Văsieni (toate din Ialoveni), Feștelița (Ștefan Vodă), Opaci (Căușeni), Gotești (Cantemir) și Săseni (Călărași).

În replică, președintele Igor Dodon a declarat că gestul unor localități din Republica Moldova de a semna o declarație simbolică de unire cu România reprezintă dovada ca unionismul reprezintă un curent anticonstituțional.

"Noi suntem răbdători, dar totul are o limită, fiindcă cei obraznici nu știu de bun simț. În aceste zile, unioniștii sponsorizați și îndemnați de unii ideologi imperialiști de aici sau de peste Prut au trecut această limită. Este o dovadă că s-a îngroșat gluma cu unionismul. Aceasta e deja acțiune anticonstituțională vădită”, a declarat liderul de la Chișinău, citat de Mediafax.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews