ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Jurnalistul clujean Liviu Alexa, autorul unor lovituri de presă precum dezvăluirile despre afacerile de milioane ale lui Vlad Voiculescu sau Sex-gate-ul de la Ministerul Sănătății, aruncă o nouă bombă: Patronul UNTOLD a abuzat sexual doi băieți minori de 15 și 16 ani!
 
Alături de Liviu Alexa, deputatul USR Emanuel Ungureanu a cerut arestarea patronului UNTOLD.
 
„Patronul Untold Bogdan Buta a corupt doi minori pentru o partidă de sex!

Aceasta este o faptă penală de o gravitate extremă! Patronul Untold trebuie arestat urgent!

Jurnalistul Liviu Alexa a documentat impecabil fapta penală odioasă comisă de Bogdan Buta.

În condițiile în care Bogdan Buta este fiul unui ofițer SRI și un om cu influență uriașă în mediul politic, DIICOT îl va aresta?

Eu nu cred”, a scris deputatul USR pe Facebook.
 
Redăm materialul lui Liviu Alexa:
 
Toți sponsorii, asociații, partenerii politici, „prietenii” din Poliție, Jandarmerie, IGSU, SRI sunt chemați să spună dacă susțin pedofilia gay, dacă îl mai susțin pe Bogdan Buta și UNTOLD-ul său!

E foarte stranie viața: în cariera mea de jurnalist de investigații, cam 26 de ani de scris, am avut multe "lovituri de presă” răsunătoare, dar niciodată nu m-aș fi gândit că, după ce l-am dat în vileag pe preotul-cântăreț ortodox Cristian Pomohaci pentru pedofilie și că e gay abuzator de minori (se întâmpla în 2017), soarta o să îmi aducă în față încă un caz răsunător pe aceeași "tematică”.

Pe scurt, astăzi vă voi aduce în față dovezi de netăgăduit, în opinia mea, că celebrul milionar Bogdan Buta, patronul festivalului Untold, a făcut sex în 2021 cu doi minori (din 3 invitați la el acasă) în vârstă de 15 și 16 ani, după ce i-a îmbătat și, cel mai probabil, i-a drogat, după cum ne-au informat victimele și ne-au pus la dispoziție dovezi nucleare. Avem azi conversații ȘOCANTE cu Buta cel gay ademenind niște copii și apoi amenințându-i cu "prietenii” săi din Poliție.

Ca și în 2017, vreau să întăresc cu insistență faptul că ideea acestei anchete NU este de a demonstra că Buta e bisexual, deși pare foarte gay după detaliile verbale din conversații.

Am fost mereu un jurnalist friendly cu comunitatea LGBT din Cluj și pot dovedi asta, ajutând membrii ei când au fost opresați de prejudecățile societății.

Nu sunt organ de anchetă și nu sunt procuror. Am consemnat mărturisirile unor victime, am conversații între agresor și victimă , am dovezi suplimentare, am factualitate. Toate implicațiile penale sau civile însă nu mai sunt treaba mea. Eu sunt un avertizor public. În rest, ancheta trebuie să o facă organele de urmărire penală. Eu voi descrie faptele așa cum mi-au fost prezentate și cum au fost redate de victime.

În calitate de jurnalist de investigații, am coroborat informații și alte probe , dar încă o dată, eu îmi doresc că Buta să nu mai scape cu pile, așa cum a scăpat în 2018 din dosarul de trafic de droguri al bogătașului și fostului său asociat Sorin Gadola!
 


Mai jos este povestea de coșmar, așa cum mi-au prezentat-o victimele și cum am coroborat probele aflate la dispoziție.
 


Aici, ca și în cazul Pomohaci, treaba mea și a voastră ca cititori este să înfierăm comportamentul de pedofil al lui Buta care a făcut sex anal și oral cu doi minori. Noi doar atâta putem. Să înfierăm public.

Dar autoritățile responsabile – mă refer aici în special la Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) – sunt chemate să intervină repede și decisiv.

Buta are și a avut prieteni puternici, bine sus puși. A scăpat mereu de rigorile legii, că a fost vorba de consumul de droguri grele, că a fost vorba de normele de securitate la incendiu. Când ai zeci de milioane de euro și prieteni sus puși, altfel te "descurci”.
 


Pomohaci a scăpat de pârnaie și de acuzația de pedofilie pentru că, la momentul în care am publicat înregistrarea cu "ciocanul” minorului pe care el îl mangâia, fapta era prescrisă.

În cazul lui Buta, fapta nu e prescrisă: potrivit spuselor acestora, a făcut sex anal și oral cu doi minori în noaptea de 9 spre 10 februarie 2021 (există la final un interviu filmat de 25 de minute în care victima actului sexual efectiv cu Buta și un martor al serii, ambii minori la momentul "întâmplării”, povestesc cu detalii șocante "ce și cum”).

Nicio secundă de-a lungul serii, deși era evident fizic că erau minori, Buta nu i-a întrebat ce vârstă au, i-a îmbătat și s-a "descărcat” în ei liniștit.

Mai mult, apoi, după consumarea orgiei sexuale, i-a amenințat pe minori că îi caută pe acasă sau pe la școală (deci știa că sunt minori), pentru că puștii îi subtilizaseră două perechi de adidași (o să vedeți despre ce e vorba, e absolut incredibil).

În final, ca să mascheze infracțiunea îngrozitoare, s-a oferit cu "generozitate” să le dea 2000 de lei pe card ca să își "cumpere” foarte ieftin tăcerea lor.

Copiii de atunci sunt azi majori, unul e încă la școală, sunt copii buni, doar pierduți, lipsiți de iubire și atenție părintească, și care la acel moment, dintr-un teribilism specific vârstei, au făcut o tâmpenie enormă intrând în casa unui praduitor sexual. S-au pus în pericol, putea să iasă și mai rău.

Exact acest gând le-a dat imboldul la doi dintre ei să mă contacteze, după trei ani de la abominabila seară, ca să se despovăreze cât de cât, să se mai descarce de traumele serii respective, să îl facă pe Buta să plătească pentru ceea ce le-a făcut și, mai ales, să transmită un semnal puternic adolescenților de azi, că or fi ei gay sau straight, e musai să țină minte că e foarte periculos să dai curs avansurilor pedofilice ale unor prădători sexuali, fie ei  și milionari.

Bogdan Buta, patronul Untold, adulat de sute de mii de tineri pe canalele de socializare, trebuie să plătească, de va fi găsit vinovat. El NU POATE FI un exemplu pentru generațiile de azi, nu din postura unui bărbat matur care face sex anal și oral cu băieți minori.

Pe toate probele strânse de mine ca ziarist și pe baza mărturiilor victimelor, am suspiciuni rezonabile să cred că faptele lui Buta se înscriu lejer la punctul 1 și 3 din art 220 Cod Penal care se referă la Actul sexual cu un minor.

Am mai văzut milionari scăpați de banii lor sau de pilele lor din Justiție sau politic, care nu au plătit pentru faptele lor.

Avertizez public că nu voi renunta sub nicio formă în a-i sprijini pe acești tineri să își caute dreptatea. NCN și Ziar de Cluj, împreună cu Clubul Român de Presă, le vor furniza suport juridic în toate bătăliile pe care le vor declanșa cu acest prilej.
 

 
Șmecheria s-a terminat. Lumea trebuie să știe cine e patronul Untold. Iar cei pe care i-a șpăguit din Poliție, Jandarmerie, IGSU, SRI (că tot e băiatul unui fost șef SRI), politică, sunt chemați să răspundă de azi la întrebarea: susțineți un pedofil prădător sexual?
 
Buta: "Sunt top dominant! Voi sunteți bottom?”
 
E o zi de marți în 9 februarie 2021. Mai e o oră până se închide Iulius Mall.

Ștefan, 16 ani și un pic, pierde vremea pe Tinder, alături de alți 2 prieteni din comunitatea gay, și ei minori.
 


Unul e S., și altul e Adi, o mai veche cunoștință, la momentul respectiv, Adi are doar 15 ani și un pic. Iată și dovada: în cazul ambilor, am lăsat anul din CNP să vă convingeți.
 


Au ieșit să piardă vremea la mall, sunt nesupravegheați, teribiliști, puși pe chef. Practic, niște puștani.

În mod normal, Tinder e aplicație de agățat pentru cei straight sexual, dar mulți gay o folosesc "la bază”, poate agață ceva. Așa s-a și întâmplat în acea seară.

Ștefan și-a dat "Match” (potrivire) pe Tinder cu un tip Bogdan undeva în jurul orei 20.50. Băiat la băiat, da? Nu avea cum să fie o eroare, și Bogdan, și Ștefan își dăduseră like unul altuia.

Din primul print screen, observăm profilul deja cunoscut al lui Bogdan Buta, patronul Untold, legitimat și de "bifa” albastră.

Discuțiile dintre cei doi încep încetișor: se tatonează.
 


Bogdan Buta începe să "pescuiască” nițel mai agresiv. Copiii nu știau la acel moment că discută cu patronul Untold, credeau că e rost de ceva party cu un gay!

Semnele delicate că Ștefan e disponibil sexual încep să apară, când Buta îl chestionează: hainele sunt un detaliu important în comunitatea LGBT, în special unul de diferențiere, de semnalizare. Bluza "transparentă” pe care o sugerează Ștefan îi dă încredere lui Buta că a nimerit bine.
 


Suntem în 2021, nu vă așteptați că cei dornici de relații să citească Schopenhauer. Minorul Ștefan e îndrăzneț, nici majorul Buta nu stă să piardă vremea. Văzând că e rost de un threesome (sex în 3), Bogdan află că e rost chiar de încă un băiat. Cumva delicat, așa cum fac prădătorii sexuali, Buta îl "descoase” pe Ștefan asupra intențiilor. Se trece deja la limbaj oarecum explicit:
 


Buta își dă seama că poate să se împăuneze. Îl anunță pe Ștefan că el e top dominant, în limbajul homosexual însemnând, vă rog să mă scuzați că-s așa explicit, că lui îi place să "o dea”, nu să "o ia”, adică îi place să penetreze anal, nu să fie penetrat anal. Buta indică în conversație că e gay activ, nu pasiv.
 


Discuția devine foarte explicită, Bogdan e excitat. Întreabă despre fantezii și obișnuințe – mușcat, legat, plesnit – dar află și un alt detaliu care îl înnebunește. Ștefan îi zice că și el și prietenii săi cu care poate veni în vizită sunt "bottom”, adică "fund”, adică în limbaj gay însemnând că le place să "o ia”, să fie penetrati anal, ceea ce pentru gay-ii ca Buta ("sunt top dominant”) e o pleașcă incredibilă într-o seară plictisitoare.
 


Buta îi ademenește cu o paletă largă de băuturi alcoolice indicându-i lui Ștefan că nu e sărăntoc.

Apoi, scoate una frumoasă: "îmi va fi greu să vă mulțumesc pe toți”, indicând cu modestie că e viril a drecu’.
 
 

Detaliul de mai jos e oarecum important când partenerul "bottom” e mai înalt ca ăla "top dominant”, căci, știu că o să vă oripilați, în poziția sexuală "capră”, e posibil să nu ajungă… ințelegeți voi. Nu vreau să vă scutesc de detaliile astea, sunt foarte importante pentru ansamblul poveștii.

Bogdan se dă mare deja: a mai fost cu "modele” adică cu băieți și mai înalți ca Ștefan și înțelegem că "s-a descurcat”. În orice caz, știe daravela: dacă nu ajunge, o să îi pună să stea în genunchi pentru sex oral sau întinși pentru cel anal.
 


În fine, fără să întrebe vreo secundă, așa, măcar la bâză, ce vârstă are Ștefan, Buta e mai degrabă preocupat dacă el și prietenii săi sunt "clean”. Am pus pentru voi mai jos ce înseamnă asta…
 


Ei bine, lucrurile sunt aranjate, Buta le cheamă un Uber, le indică unde stă, adică în Gruia. În nici 25 de minute, toți 3 minorii sunt în fața vilei sale somptuoase.

 
Continuarea la Ziar de Cluj