Fostul decan al Facultății de Teologie din cadrul Universității ”Ovidius” din Constanța, Bogdan Moise, a fost achitat, marți, de Tribunalul Constanța, pentru fals intelectual, decizia instanței nefiind definitivă și putând fi atacată la Curtea de Apel Constanța.

Tribunalul Constanța a hotărât, marți, să schimbe încadrarea juridică pentru Bogdan Moise, fostul decan al Facultății de Teologie, din infracțiunile reținute prin rechizitoriu, fals intelectual și complicitate la instigare la abuz în serviciu, într-o singură infracțiune, cea de fals intelectual. Apoi, instanța a decis achitarea acestuia "întrucât fapta nu a fost comisă cu forma de vinovăție cerută de lege”.

Decizia Tribunalului nu este definitivă și poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare, la Curtea de Apel Constanța, scrie Ziuaconstanta.

În toamna anului trecut, procurorii DNA Constanța au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Bogdan Moise, decan al Facultății de Teologie din Constanța, pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la instigare la abuz în serviciu și fals intelectual.


2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.