ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Înfrângere a șefei Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kovesi. Procurorul Mihaela Moraru a câștigat în primă instanță procesul împotriva șefei DNA. Moraru fusese dată afară din DNA de către Kovesi, dar a contestat decizia, anunță Realitatea Tv.

Revocată din DNA, cu scandal, procuroarea Mihaela Iorga Moraru se poate întoarce în parchetul condus de Laura Codruța Kovesi, transmite corespondentul Realitatea TV Ionela Arcanu. Asta a decis Curtea de Apel București. Cel puțin până când se va da un verdict în procesul în care magistrata cere anularea ordinului de demitere.

Hotărârea instanței poate fi atacată, însă trebuie pusă în aplicare de îndată. Iorga Moraru a plecat în urmă cu trei luni din parchetul anticorupție. Totul după ce Laura Codruța Kovesi a acuzat deficiențe în activitatea procuroarei.

Potrivit unor surse, lui Moraru i s-a reproșat că ar fi antedatat un denunț depus de Dinu Pescariu pe numele lui Emil Boc. În replică, procuroarea a acuzat presiuni din partea conducerii DNA și a depus plângere la Inspecția Judiciară. Astfel s-a ajuns ca Laura Codruța Kovesi și doi subalterni de-ai săi să fie cercetați disciplinar.