ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


YouTube a anunțat marți că l-a blocat pe Russell Brand să facă bani de pe urma canalului său online, după ce actorul și comediantul britanic a fost acuzat de o serie de agresiuni sexuale, informează Reuters. De asemenea, Channel 4 și BBC au eliminat emisiunile cu Russell Brand de pe serviciile lor de streaming, după ce directorul general Tim Davie a declarat că o parte din conținutul său este "complet inacceptabil".
 
Brand, cândva unul dintre cei mai mediatizați comedianți și prezentatori britanici, a declarat sâmbătă că nu a avut niciodată relații sexuale fără consimțământ. Comediantul este convins că scandalul e menit să îl discrediteze, din cauza opiniilor sale despre vaccinuri. 

Acest lucru s-a întâmplat în contextul în care ziarul Sunday Times și emisiunea documentară "Dispatches" a postului de televiziune Channel 4 au relatat că patru femei l-au acuzat pe bărbatul de 48 de ani de agresiuni sexuale, inclusiv un viol, de acum 10 și 17 ani, respectiv între 2006 și 2013.

Poliția londoneză a declarat luni că, de atunci, a primit o acuzație de agresiune sexuală care datează din 2003.

Brand, fostul soț al cântăreței americane Katy Perry, s-a repoziționat în ultimii ani pentru a-și construi un număr de peste 6 milioane de urmăritori pe canalul său de YouTube.

Printre videoclipurile recente se numără un interviu cu fostul prezentator al postului Fox News, Tucker Carlson.

YouTube, deținut de Alphabet Inc (GOOGL.O), compania mamă a Google, a declarat că a suspendat monetizarea canalului lui Brand după ce acesta a încălcat politica de responsabilitate a creatorului.

"În cazul în care comportamentul unui creator în afara platformei dăunează utilizatorilor, angajaților sau ecosistemului nostru, luăm măsuri pentru a proteja comunitatea", a declarat un purtător de cuvânt al YouTube.

Brand a emis sâmbătă un mesaj video pe rețelele de socializare pentru a nega "acuzațiile penale foarte grave" cu câteva ore înainte ca acestea să fie publicate.

"Aceste acuzații se referă la perioada în care lucram în mainstream, când eram tot timpul în ziare, când eram în filme. Și, așa cum am scris pe larg în cărțile mele, am fost foarte, foarte promiscuu", a declarat Brand.

"Acum, în timpul acelei perioade de promiscuitate, relațiile pe care le-am avut au fost absolut întotdeauna consensuale", a adăugat comediantul, cunoscut pentru stilul și aspectul său extravagant.

Spectacolele live planificate de Brand au fost, de asemenea, anulate după ce acuzațiile au apărut în presă.