ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Academia Pontificală pentru Viață a anunțat sâmbătă numirea de către Papa Francisc a economistei Mariana Mazzucato, entuziastă „pro-avort” și cu legături la  Forumul Economic Mondial, ca unul dintre noii săi  „academicieni", potrivit LifeSite.

Mazzucato, care se autodefinește „atee" și profesoară de economie la University College London (UCL), a  fost numită de  PAL într-un comunicat de presă din 15 octombrie, în care se spunea:Academia Pontificală pentru Viață organizează următoarea Adunare, care va avea loc în perioada 20-22 februarie 2023, cu tema „Convergența asupra persoanei. Tehnologii emergente pentru binele comun”".

Potrivit comunicatului, „este o temă de mare relevanță în acești ani, deoarece reflecția etică este inevitabilă în fața unei lumi care se schimbă profund sub ochii noștri... În acest sens, este important ca Academia Pontificală pentru Viață să includă femei și bărbați cu expertiză în diverse discipline și din medii diferite, pentru un dialog interdisciplinar, intercultural și interreligios constant și fructuos".

„În numele tuturor academicienilor, îi mulțumim din suflet Papei Francisc pentru atenția cu care ne urmărește activitatea", adaugă comunicatul. "Și reafirmăm angajamentul nostru de a aduce în lume acea inspirație profetică și vocație bazată pe Evanghelie pentru a promova viața umană întotdeauna și pretutindeni."

În timp ce PAL spune că această numire face parte din obiectivul său mai larg de a promova o reflecție „etică" și „bazată pe Evanghelie" pentru a „promova viața umană întotdeauna și pretutindeni", pe lângă faptul că a fost speaker la World Economic Forum  - grupul globalist care se află în spatele agendei anticreștine „Great Reset" - Mazzucato este, de asemenea,o  entuziastă pro-avort, în contradicție directă cu învățătura infailibilă și neschimbătoare a Bisericii Catolice.

În iunie, în urma răsturnării de către Curtea Supremă a Statelor Unite a hotărârii istorice pro-avort Roe vs. Wade din 1973, Mazzucato a scris pe Twitter „Ce bine!", ca răspuns la un comentator pro-avort care făcea declarații anticreștine denigratoare la adresa Bibliei, condamnând în același timp hotărârea pro-viață a Curții.

Numirea unor persoane care dețin poziții în contradicție  cu credința catolică a devenit o tendință la Vatican în timpul pontificatului lui Francisc.

Anul trecut, Francisc l-a numit pe activistul pro-avort pentru controlul populației Jeffrey Sachs la Academia Pontificală de Științe Sociale, iar în 2017, a numit un ministru anglican pro-avort la PAL.

În afară de numirile sale de „necatolici” în poziții oficiale la Roma, Francisc are, de asemenea, un istoric de numire a prelaților eterodocși de rang înalt în cadrul ierarhiei clericale a Bisericii.

În septembrie, Francisc l-a numit pe cardinalul portughez pro-LGBT José Tolentino de Mendonça în funcția de prefect al Dicasteriei pentru Cultură și Educație, la doar câteva luni după decizia sa din iunie de a promova o colecție de cardinali pro-LGBT la Congregația pentru Cultul Divin și Disciplina Sacramentelor.