ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ana Maria Rebegia, jurnalista care a condus ziarul Ceahlăul, din Piatra Neamț, a murit la 46 de ani. Familia și colegii acesteia au fost șocați de veste. Regretata ziaristă s-a stins în urma unui infarct miocardic, informează Evenimentul Zilei. Inițial, colegii ei de la Ceahlăul au scris că a murit subit din cauza unui AVC. Jurnalista nu avea rezerve în a-și arăta susținerea în redacție față de vaccinarea cu seruri experimentale Covid. Parchetul General ar trebui să se autosesizeze și să afle întâi statutul de vaccinare al celor mai flagrante cazuri de acest gen. Dacă depășesc un procent rezonabil ar trebui să deschidă o acțiune din oficiu pentru crimă împotriva producătorilor și promovatorilor din România ai injecțiilor și sloganului „sigur și eficient”.
 
Fosta directoare a ziarului a încetat din viață în urma unui infarct miocardic. Apropiații susțin că Ana Maria Rebegia nu a manifestat vreun simptom și nu ar fi știut că se confruntă cu probleme cardiace.
 
„Inima ei, care nici noaptea nu cunoștea odihna (apropiații știu asta) a cedat fără ca înainte să manifeste vreun simptom vizibil, care s-o fi pus în alertă.”, au scris și ziariștii de la Viața Nemțeană.
 
Vestea morții sale I-a șocat pe toți cei care au cunoscut-o prin prisma meseriei.

Îndurerați de această pierdere, foștii colegi i-au adus un ultim omagiu.

"Există refuzul de a crede că la 46 de ani un om atât de activ și de inimos, poate pleca atât de fulgerător”, se arată într-unul dintre mesaje.

Omagiu din partea colegilor

Ziariștii din presa locală spun că Ana Maria Rebegia era extrem de muncitoare și dedicată meseriei. De altfel, de ani buni, aceasta conducea departamentul de Publicitate al cotidianului din Piatra Neamț. Mai mult, colegii susțin că regretata jurnalistă a reușit să mențină cotidianul, căutând constant contracte de publicitate.

„Ana era de ani de zile într-o luptă contra cronometru în a ține pe piață ziarul Ceahlăul, zi și noapte preocupată de cum să nu abdice. Nici nu mi-o amintesc decât muncind, întrebându-se cum să rezolve problemele care se adunau și se tot adunau, toate pe umerii ei. Ieri (n.r. – vineri), când am văzut-o pentru ultima oară, își punea aceeași întrebare, ce să mai facă!!!. ‘Nu știu ce să mai fac, unde să mă mai duc!’. Acolo unde te-ai dus atât de repede, să-ți fie eternitatea lumină, Ană dragă!”, a scris una dintre colegele de breaslă ale acesteia.

Ana Maria Rebegia, regretată de foștii colegi

Înainte de a prelua cotidianul Ceahlăul, regretata jurnalistă a lucrat la Monitorul de Neamț. Foștii ei colegi  spun că aceasta a reușit să își aducă aportul în dezvoltarea publicației.

„A fost, până azi, ca un căpitan de vas care în ciuda naufragiului evident nu părăsește puntea. În urma ei rămâne nu doar o familie îndoliată ci și numeroase amintiri despre un om în stare de multe sacrificii pentru a le fi un pic mai bine colegilor. Colegilor din presă.”, a fost mesajul unuia dintre foștii ei colegi.