USR vine cu o nouă propunere controversată. Doar că de această dată e vorba de un proiect de lege care, dacă ar fi adoptat, ar putea băga după gratii mulți români nostalgici.

Un grup de parlamentari USR a depus la Senat un proiect de lege care prevede pedeapsa cu închisoare pentru cei care promovează ideile și doctrinele comuniste, informează Adevărul. 

Este vorba despre o propunere legislativă privind interzicerea organizațiilor, simbolurilor și faptelor cu caracter comunist, iar cei care ar încălca prevederile acesteia ar risca o pedeapsă cu închisoarea de la trei la zece ani. 
 
„Pentru prevenirea instaurării regimului dictatorial comunist și combaterea incitării la ură, la discriminare și violență pe motiv de diferență de clasă socială prezenta lege reglementează interzicerea organizațiilor, simbolurilor și faptelor cu caracter comunist”, se arată în proiectul care a fost depus de 28 de parlamentari USR. 

Sancțiuni sunt prevăzute în proiectul celor de la USR și pentru persoanele care utilizează în public simbolurile comuniste, distribuie sau pun la dispoziție publicului, prin intermediul unui sistem informatic, de materiale comuniste. 

Pe de altă parte, în proiectul de lege se menționează că nu constituie o infracțiune „fapta prevăzută dacă este săvârșită în interesul artei sau științei, cercetării ori educației sau în scopul dezbaterii unei chestiuni în interes public”. 
Astfel, inițiatorii proiectului propun să fie pedepsiți cu închisoarea sau cu interzicerea unor drepturi cei care inițiază organizații cu caracter comunist, aderă la un astfel de grup sau sprijină, sub orice formă o asociere de acest fel.    

Riscă pedeapsa cu închisoarea de la trei luni la trei ani și interzicerea unor drepturi și cei care confecționează, vând, răspândesc sau dețin simboluri comuniste. 

Nu este singura propunere controversată a celor de la USR. Recent, Andrei Caramitru a susținut că după ce partidul său va ajunge la guvernare, în fiecare capitală de județ va fi construit un muzeu al luptei anti-corupție și fiecare elev, student și bugetar va fi obligat să meargă acolo două zile pe an.

”După ce scăpăm de javrele astea penale, vinovații sunt pedepsiți și autostrăzile încep sa fie construite, mai e ceva de făcut. Să construim in fiecare capitală de județ un muzeu al luptei anti-comuniste și un muzeu al luptei anti-corupție. Și fiecare elev, student și angajat la stat să petreacă OBLIGATORIU 2 zile pe an acolo. In plus - în toate școlile - cursuri obligatorii despre anti-comunism, anti-coruptie și educatie civică, date de ONG-uri cu oameni cu experiență”, a scris Andrei Caramitru pe Facebook. 
 
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews