Pentru politicienii maghiari a devenit un ritual comiterea de gesturi sfidătoare la adresa majorității române, întinând simbolurile naționale, la orice sărbătoare. Ultimul exemplu este oferit de Primăria Sfântu Gheorghe care a arborat un drapel negru lângă steagul României cu ocazia zilei imnului național.


„1 Decembrie, 24 Ianuarie, 27 Martie, 26 Iunie, 29 Iulie ; toate acestea sărbători naționale sunt pentru Primăria Sfântu Gheorghe zile de doliu mascate prin diferite decese a unor foști angajați. In anul Centenarului Marii Uniri, autoritățile sunt nepăsătoare, iar alții calcă in picioare tot ce înseamnă Simbol Național", a scris pe Facebook, Cosmin Iosub, cel care a postat imaginea cu drapelul negru arborat de autoritățile locale din Sfântu Gheorghe.

Poliția locală anunță că nu a fost făcută vreo sesizare în acest sens.


Primarul orașului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád András, nu a fost de găsit, în ciuda apelurilor repetate, pentru un punct de vedere, scrie brasov.tv.  O funcționară a primariei a explicat cu privire la arborarea steagului de culoare neagră, că, un bărbat din Sfântu Gheorghe, despre care susține că nu știe absolut nimic, cu excepția numelui, „a murit alaltăieri și va fi înmormântat mâine”. 

„Cei de la Primăria din Sfântu Gheorghe susțin că l-au arborat (n.r. drapelul de doliu) în baza unei cutume, urmare a decesului unui cetățean care primise, din partea Consiliului Local, premiul „Pro Urbe”. Persoana care primise această distincție a decedat vineri. Drapelul de doliu putea fi luat sâmbătă, pentru că duminică este Ziua Imnului Național al României. Pe de altă parte, urmare a modificărilor aduse Codului Penal cu privire la infracțiunea denumită ofense aduse însemnelor naționale, fapta nu mai este incriminată”, a explicat, pentru brasovtv.com, prefectul de Covasna, Sebastian Cucu. 
 
„Cat de nesimtiti puteti fi?!. Cat de mult vreti sa ne stârniti sentimente pe care poporul roman nu le-a cunoscut?!!!. Astazi- PRIMARIA SFANTU GHEORGHE - DE ZIUA IMNULUI NATIONAL A ARBORAT STEAGUL DE DOLIU NATIONAL PE PRIMARIE - INSTITUTIE ROMANEASCA. Solicit politiei nationale si jandarmeriei interventie urgenta!...CNMR va continua demersul de ANULARE in instanta functionarea UDMR!!!”, scrie președintele Coaliției Naționale pentru Modernizarea României, Alexandru Cumpănașu, pe Facebook.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews