ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pentru politicienii maghiari a devenit un ritual comiterea de gesturi sfidătoare la adresa majorității române, întinând simbolurile naționale, la orice sărbătoare. Ultimul exemplu este oferit de Primăria Sfântu Gheorghe care a arborat un drapel negru lângă steagul României cu ocazia zilei imnului național.


„1 Decembrie, 24 Ianuarie, 27 Martie, 26 Iunie, 29 Iulie ; toate acestea sărbători naționale sunt pentru Primăria Sfântu Gheorghe zile de doliu mascate prin diferite decese a unor foști angajați. In anul Centenarului Marii Uniri, autoritățile sunt nepăsătoare, iar alții calcă in picioare tot ce înseamnă Simbol Național", a scris pe Facebook, Cosmin Iosub, cel care a postat imaginea cu drapelul negru arborat de autoritățile locale din Sfântu Gheorghe.

Poliția locală anunță că nu a fost făcută vreo sesizare în acest sens.


Primarul orașului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád András, nu a fost de găsit, în ciuda apelurilor repetate, pentru un punct de vedere, scrie brasov.tv.  O funcționară a primariei a explicat cu privire la arborarea steagului de culoare neagră, că, un bărbat din Sfântu Gheorghe, despre care susține că nu știe absolut nimic, cu excepția numelui, „a murit alaltăieri și va fi înmormântat mâine”. 

„Cei de la Primăria din Sfântu Gheorghe susțin că l-au arborat (n.r. drapelul de doliu) în baza unei cutume, urmare a decesului unui cetățean care primise, din partea Consiliului Local, premiul „Pro Urbe”. Persoana care primise această distincție a decedat vineri. Drapelul de doliu putea fi luat sâmbătă, pentru că duminică este Ziua Imnului Național al României. Pe de altă parte, urmare a modificărilor aduse Codului Penal cu privire la infracțiunea denumită ofense aduse însemnelor naționale, fapta nu mai este incriminată”, a explicat, pentru brasovtv.com, prefectul de Covasna, Sebastian Cucu. 
 
„Cat de nesimtiti puteti fi?!. Cat de mult vreti sa ne stârniti sentimente pe care poporul roman nu le-a cunoscut?!!!. Astazi- PRIMARIA SFANTU GHEORGHE - DE ZIUA IMNULUI NATIONAL A ARBORAT STEAGUL DE DOLIU NATIONAL PE PRIMARIE - INSTITUTIE ROMANEASCA. Solicit politiei nationale si jandarmeriei interventie urgenta!...CNMR va continua demersul de ANULARE in instanta functionarea UDMR!!!”, scrie președintele Coaliției Naționale pentru Modernizarea României, Alexandru Cumpănașu, pe Facebook.