ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cele trei proiecte de legi ale justiției privind Consiliul Superior al Magistraturii (CSM),organizarea judiciară și statutul judecătorilor și procurorilor au fost adoptate de către Senat, iar ultima soluție rămasă, înainte ca acestea să fie promulgate, este contestarea  lor la CCR, potrivit știripesurse.

Proiectul de lege privind Consiliul Superior al Magistraturii a fost adoptat cu 86 de voturi „pentru”, 36 „împotrivă” și trei abțineri. Proiectul de lege privind organizarea judiciară a fost adoptat cu 85 de voturi „pentru”, 37 „împotrivă” și o singură abținere, iar proiectul de lege privind statutul judecătorilor și procurorilor a avut 83 de voturi „pentru”, 37 „împotrivă”, trei abțineri.
 

Cu alte cuvinte, în ciuda faptului că au existat atât de multe dezbateri și avertismente asupra pericolului adoptării acestor legi, parlamentarii României au trădat din nou țara, în mod sfidător. 
 
Societatea civilă românească a avertizat prin mai multe intervervenții publicate și de ActiveNews:
 
 

Av. Elena Radu: LUNI, 17 OCTOMBRIE, ÎN TOATĂ ȚARA! MOBILIZAREA GENERALĂ A CETĂȚENILOR PENTRU APĂRAREA CONSTITUȚIEI

Av. Adrian Toni Neacșu: Haideți să le arătăm ce înseamnă să ataci Constituția, să le arătăm ca suntem aici! Vă rugăm și vă somăm să votați pentru Constituția României!