ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Curtea Supremă din Texas a dat o lovitură contestației oficialilor de stat împotriva guvernatorului Abbott care interzicea obligativitatea purtării măștii. 
 
Guvernatorul însuși a dat duminică vestea, conform Trending Politics.

"Curtea Supremă a Texasului impune o oprire temporară a deciziilor instanțelor inferioare care au anulat interdicția statului referitoare la mandatele privind măștile", a declarat guvernatorul Texasului, Abott. 

Vestea este o ușurare pentru părinții care se opun purtării obligatorii a măștilor pentru copii, care, statistic, nu sunt expuși riscului de COVID-19.

"Curtea Supremă a Texasului, formată în totalitate din republicani, a reluat temporar duminică interdicția guvernatorului Greg Abbott privind mandatele locale de utilizare a măștilor, zădărnicind încercările oficialilor din cele mai mari comitate și districte școlare ale statului de a pune în aplicare restricțiile privind COVID-19 pe măsură ce pacienții cu virusul tulpinau spitalele", a relatat Express News.

"Judecătorii au aprobat cererea lui Abbott pentru o suspendare de urgență care blochează deciziile instanțelor inferioare care permit oficialilor locali să ceară măști în școli sau în spații închise, confirmând ordinul său executiv din 29 iulie care a eliminat autoritatea locală asupra măsurilor de diminuare a gravității pandemiei", a continuat raportul. "Suspendarea este temporară; instanța nu a luat încă o decizie finală în acest caz".