Parohia din satul Vâlcele, județul Covasna, a semnat o Declarație simbolică de Unire, ca răspuns la gestul similar făcut de zeci de localități de peste Prut, în Anul Centenarului.

„Luând act de necesitate și importanța Reunirii celor două țări române, noi, credincioșii ortodocși din satul Vâlcele, județul Covasna, fiind păziți și luminați de Hristos pe calea mântuirii, decidem Unirea netăgăduită a satului nostru milenar cu sora Basarabia”, se arată în textul Declarației din 26 februarie, al cărei autor este părintele Vasile Antonie Tămaș, cunoscut pentru campania de salvare a pruncilor de la avort.

Săptămâna trecută, comuna Parva, din județul Bistrița-Năsăud, a semnat o Declarație de Unire și a cerut autorităților de la București ca anul 2018 să fie anul eliminării graniței la Prut.

De la începutul anului și până acum, circa 40 de localități de peste Prut au semnat, simbolic, „Declarația de Unire cu România”, dorind astfel să marcheze Centenarul Unirii. 


2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.