ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Parohia din satul Vâlcele, județul Covasna, a semnat o Declarație simbolică de Unire, ca răspuns la gestul similar făcut de zeci de localități de peste Prut, în Anul Centenarului.

„Luând act de necesitate și importanța Reunirii celor două țări române, noi, credincioșii ortodocși din satul Vâlcele, județul Covasna, fiind păziți și luminați de Hristos pe calea mântuirii, decidem Unirea netăgăduită a satului nostru milenar cu sora Basarabia”, se arată în textul Declarației din 26 februarie, al cărei autor este părintele Vasile Antonie Tămaș, cunoscut pentru campania de salvare a pruncilor de la avort.

Săptămâna trecută, comuna Parva, din județul Bistrița-Năsăud, a semnat o Declarație de Unire și a cerut autorităților de la București ca anul 2018 să fie anul eliminării graniței la Prut.

De la începutul anului și până acum, circa 40 de localități de peste Prut au semnat, simbolic, „Declarația de Unire cu România”, dorind astfel să marcheze Centenarul Unirii. 

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews