Parohia din satul Vâlcele, județul Covasna, a semnat o Declarație simbolică de Unire, ca răspuns la gestul similar făcut de zeci de localități de peste Prut, în Anul Centenarului.

„Luând act de necesitate și importanța Reunirii celor două țări române, noi, credincioșii ortodocși din satul Vâlcele, județul Covasna, fiind păziți și luminați de Hristos pe calea mântuirii, decidem Unirea netăgăduită a satului nostru milenar cu sora Basarabia”, se arată în textul Declarației din 26 februarie, al cărei autor este părintele Vasile Antonie Tămaș, cunoscut pentru campania de salvare a pruncilor de la avort.

Săptămâna trecută, comuna Parva, din județul Bistrița-Năsăud, a semnat o Declarație de Unire și a cerut autorităților de la București ca anul 2018 să fie anul eliminării graniței la Prut.

De la începutul anului și până acum, circa 40 de localități de peste Prut au semnat, simbolic, „Declarația de Unire cu România”, dorind astfel să marcheze Centenarul Unirii. 

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews