ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


 O profesoară creștină de la o  școală publică  a intentat un proces federal împotriva fostului său angajator, după ce acesta a forțat-o să plece pentru că a refuzat să sprijine copiii cu confuzie de gen în „tranziția lor socială", folosind pronumele și numele pe care le-au ales, informează lifesitenews.

Inculpații în procesul privind Primul Amendament includ districtul școlar local Jackson, directorul Kacy Carter, superintendentul Christopher DiLoreto și Monica Myers, directorul de curriculum.

Cu toate acestea, Vivian Geraghty părea să urmeze aceeași politică pe care directorul Carter însuși a declarat că o urmează - de a evita folosirea pronumelor cuiva dacă acestea intră în conflict cu sexul real al acestuia.

Concedierea profesoarei creștine a avut loc după ce doi elevi i-au cerut lui Geraghty să le aprobe disforia de gen prin „folosirea unor nume asociate cu noile lor identități de gen, mai degrabă decât cu numele lor legale".

„Un elev a cerut, de asemenea, să fie chemat cu pronume incompatibile cu sexul real al său”, se arată în proces.

Când profesorul l-a întrebat pe directorul Carter cum să gestioneze această situație, directorul însuși a spus că „propria sa practică a fost să se abțină de la folosirea oricăror pronume pentru a se referi la elevii care exprimă identități de gen incompatibile cu sexul lor". De asemenea, în proces se menționează că Carter „a fost inițial incapabil să-i spună doamnei Geraghty care erau exact obligațiile sale".

Myers, directorul de curriculum și instruire al districtului, s-a alăturat la scurt timp după aceea lui Carter și Geraghty într-o întâlnire. Myers i-a spus profesoarei că trebuie „să lase deoparte convingerile sale religioase", iar apoi directorul Carter i-a ordonat să redacteze o scrisoare de demisie, concediind-o efectiv.

Inculpații „continuă să mențină o politică care le cere profesorilor să participe la "tranziția socială" a elevilor care exprimă o "identitate de gen" incompatibilă cu sexul lor, folosind nume și pronume în concordanță cu "identitatea de gen" și incompatibile cu numele și sexul legal al elevilor", potrivit proceselor. Myers și Carter au concediat-o efectiv pe Geraghty, forțând-o să demisioneze din cauza deciziei sale de a nu se conforma politicii din cauza convingerilor sale religioase.

„Credința doamnei Geraghty o învață că Dumnezeu creează în mod imuabil fiecare persoană ca bărbat sau femeie; aceste două sexe distincte și complementare reflectă imaginea lui Dumnezeu", au argumentat avocații de la Alliance Defending Freedom în procesul intentat în favoarea profesoarei din școala publică. Geraghty crede, de asemenea, că „respingerea sexului biologic al cuiva este o respingere a chipului lui Dumnezeu din acea persoană".

„Doamna Geraghty crede, de asemenea, că nu poate afirma ca fiind adevărate acele idei și concepte despre care crede că nu sunt adevărate", se arată în proces. „Făcând acest lucru, crede ea, ar încălca poruncile biblice împotriva necinstei și a minciunii".

Profesoara de engleză se opune sprijinirii elevilor care sunt încă în curs de dezvoltare în începerea procesului de îmbrățișare a ideologiei de gen și a transgenderismului. Ea se opune eforturilor de „tranziție socială" și nu crede că este onest să se refere la un elev de sex feminin cu pronume de sex masculin și nici la un elev de sex masculin cu pronume de sex feminin, se arată în proces.

Niciun oficial al școlii nu poate forța o profesoară să lase deoparte convingerile sale religioase pentru a-și păstra locul de muncă", a scris Logan Spena, avocatul ADF, într-un comunicat de presă. „Școala a încercat să o forțeze pe Vivian să recite ca fiind adevărat punctul de vedere al școlii cu privire la probleme care merg la baza moralității și a identității umane, cum ar fi ceea ce ne face să fim bărbați sau femei, ordonându-i să participe personal la tranziția socială a elevilor ei."

„Primul Amendament interzice acest abuz de putere", a spus Spena. „Cu toate acestea, oficialii Districtului Școlar Local Jackson au forțat-o pe Vivian să demisioneze pentru că ea s-a împotrivit acestei comenzi neconstituționale și a explicat că credința ei creștină a fost cea care a făcut-o să nu poată participa la tranziția socială a elevilor ei."

Districtul spune că se va „apăra viguros" împotriva procesului

Purtătorul de cuvânt al districtului, Todd Porter, a răspuns la întrebările presei trimise lui Myers, Carter și DiLoreto cu o copie a unui mesaj trimis comunității școlare.

Acest district se va strădui întotdeauna să ofere tuturor celor aproape 6.000 de elevi ai noștri un mediu sigur și confortabil în care să învețe", se arată în declarația președintelui consiliului școlar, Christopher Goff. „Am angajat un consilier juridic și nu vom mai face niciun comentariu cu privire la litigiile în curs de soluționare".

Districtul a continuat să ofere un „context" suplimentar privind situația și a negat că are o „politică" atunci când vine vorba de elevii transsexuali.

Biroul pentru drepturi civile al Departamentului de Educație al SUA a precizat că va aplica interdicția din Titlul IX privind discriminarea bazată pe orientarea sexuală sau identitatea de gen", se arată în mesaj. „De asemenea, este important să corectăm unele dezinformări care circulă în legătură cu această situație. Districtul școlar local Jackson nu are o "politică" în ceea ce privește profesorii noștri și identitatea de gen a elevilor."

„După cum s-a afirmat mai sus, politica noastră este de a oferi cel mai bun și mai sigur mediu de învățare posibil pentru fiecare elev, în conformitate cu legea", a continuat comunicatul.