ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Guvernul din Saskatchewan, Canada, nu va împărtăși nicio informație medicală personală cu guvernul federal. Aceste informații sunt protejate în temeiul Legii privind protecția informațiilor medicale și vor rămâne astfel, relatează LifeSiteNews.

Premierul din provincia canadiană Saskatchewan, Scott Moe, a declarat că guvernul său "nu va participa" la niciun fel de program național de "identitate digitală" în domeniul sănătății, ca o condiție pentru a primi finanțare pentru asistență medicală din partea guvernului federal.

Într-o scrisoare deschisă adresată publicului, publicată săptămâna trecută, Moe a scris că "Guvernul din Saskatchewan nu creează un ID digital și nici nu va accepta vreo cerință pentru crearea unui ID digital legat de finanțarea asistenței medicale".
 
Imagine

În Canada, conform Constituției, asistența medicală se află în proporție de 100% sub autoritatea guvernelor provinciale, însă o parte din banii federali sunt transferați către provincii, dar această sumă a fost în scădere în ultimii ani.

Au existat discuții potrivit cărora finanțarea federală viitoare ar putea fi legată de un fel de "ID digital" național de asistență medicală.

Moe a respins categoric faptul că Saskatchewan ar lua bani de la guvernul federal în cazul în care un ID digital ar fi pe masă.

"Guvernul din Saskatchewan nu va împărtăși nicio informație medicală personală cu guvernul federal. Aceste informații sunt protejate în conformitate cu Legea privind protecția informațiilor medicale și vor rămâne astfel", a scris Moe.

El a subliniat că singurele informații pe care guvernul său le împărtășește cu federalii atunci când vine vorba de sănătate sunt statisticile publice privind asistența medicală.

"Guvernul din Saskatchewan poate împărtăși statisticile deja disponibile public privind asistența medicală, inclusiv numărul de medici din Saskatchewan și timpii de așteptare pentru operații chirurgicale, dacă este solicitat de orice parte, inclusiv de guvernul federal", a scris Moe. "Guvernul din Saskatchewan nu va renunța sau nu va slăbi niciun drept la confidențialitatea datelor personale de sănătate atunci când va semna un nou acord de transfer al Canadei în domeniul sănătății".