ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Dovada vaccinului va fi cerută pentru unele afaceri neesențiale din Columbia Britanică, anunță autoritățile, potrivit CTV News.

În speranța de a limita cel de-al patrulea val de COVID-19, începând de luna viitoare, dovada statutului de vaccinare va fi cerută pentru unele afaceri neesențiale din Columbia Britanică(Canada), au anunțat luni oficialii din domeniul sănătății.

Premierul John Horgan, Dr. Bonnie Henry și ministrul Sănătății, Adrian Dix, au făcut acest anunț în cadrul unei conferințe de presă comune.

Certificatele de vaccinare - cunoscute sub numele de B.C. vaccine card - vor fi necesare la restaurante, centre de fitness, cazinouri, evenimente organizate în interior, cum ar fi conferințe și nunți, cinematografe, evenimente sportive cu bilet și concerte în interior, au declarat oficialii.

Prima doză de vaccin va fi necesară pentru a intra în aceste afaceri și evenimente începând cu 13 septembrie, iar vaccinarea completă va fi necesară până la 24 octombrie.

"Vaccinarea este calea de urmat în timpul pandemiei", a declarat Horgan în timpul conferinței de presă. "Nu există niciun motiv pentru care cei care sunt nerăbdători să participe la viața socială și economică a comunității noastre să nu poată face pasul următor și să nu se vaccineze în siguranță și eficient."

Măsurile introduse luni se adresează persoanelor care participă la evenimente sau afaceri. Henry a spus că este "la latitudinea fiecărei afaceri " să stabilească dacă angajații trebuie să fie vaccinați.

Regulile nu se aplică școlilor primare și secundare sau programelor after-school. Cu toate acestea, ele se vor aplica, după caz, campusurilor postliceale și pot include unele locuințe studențești.

De asemenea, Henry a declarat că răspunsul scurt la întrebarea dacă vor exista scutiri este "nu".

"Aceasta este o măsură temporară care ne face să trecem printr-o perioadă de risc în care știm că persoanele nevaccinate prezintă un risc mai mare atât de a contracta, cât și de a răspândi acest virus", a spus ea.

"Dacă există acele rare persoane care au un motiv medical pentru care nu pot fi imunizate, este vorba despre evenimente discreționare, astfel încât acestea nu vor putea participa la aceste evenimente în această perioadă de risc ridicat".

De asemenea, un test COVID-19 negativ nu va scuti o persoană de ordinul de sănătate publică.

Nu sunt disponibile, totodată, scutiri din motive religioase.