ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O româncă a reușit să primească distincția "International Female Police Peacekeeper 2015", devenind cea mai bună polițistă din lume. Numele ei este Raluca Domuţa si este comisar-șef de poliție.

În cadrul unei ceremonii organizate în Marea Britanie la 23 august, comisarul-şef de poliţie Raluca Domuţa a primit titlul de "International Female Police Peacekeeper 2015". Românca a primit această distincție pentru modul în care s-a implicat în misiunile de căutare şi salvare în urma cutremurului devastator din Haiti, din 2010, anunță IGPR.

În cadrul festivităţii organizate în Cardiff, Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, poliţistei i-a fost recunoscut rolul pe care l-a avut în 2010, în timpul unei misiuni ONU pe care a avut-o în Haiti.

Raluca Domuţa a fost apreciată pentru implicarea în activităţile de căutare şi salvare derulate în urma cutremurului din 2010, precum şi pentru modul în care a asigurat securitatea medicilor care acţionau în zonă pentru combaterea holerei.
 
De asemenea, polițistul român este considerat de organizaţiile internaţionale un ofiţer de poliţie de excepţie, a cărui experienţă este valoroasă în sprijinirea procesului de pace şi stabilizare din Haiti.