ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Angela Brandi a plecat dintre noi mult prea devreme, la doar 24 de ani. Românca din Licola, un cătun din Giugliano, în Campania, a ajuns zilele trecute în camera de urgență a spitalului Santa Maria delle Grazie. Aceasta s-a stins la câteva ore după ce a ajuns acasă, conform jurnaliștilor de la corrieredelmezzogiorno.it, potrivti KanalD.

Aceasta s-a prezentat cu doar câteva ore înainte la camera de gardă cu un simptom, după cum precizează corpul medical de „varice nazale”. Angela suferea o formă severă de epistaxis. Medicul care a consultat pacienta s-a gândit că este suficient un diagnostic și o medicație pentru ca aceasta să poată fi externată, însă imediat după ce românca noastră a ajuns acasă, a acuzat alte simptome severe și a fost necesar să se întoarcă la spital. 

Rudele au dus-o înapoi la Santa Maria delle Grazie, unde, însă, Angela Brandi „a intrat în stop cardiac și nu a mai putut fi salvată”.

„După autopsia efectuată sâmbătă, 28 ianuarie, au sosit rezultatele testelor efectuate pe corpul Angelei Brandi, femeia de 24 de ani a murit săptămâna trecută la spitalul Santa Maria delle Grazie din Pozzuoli, în provincia Napoli, Un șoc pulmonar hemoragic, o pierdere de sânge care a obstrucționat căile respiratorii provocând sufocarea: aceasta ar fi cauza morții. Fata ajunsese inițial la spital pentru sângerări nazale, a revenit în criză la câteva ore de la externare, dar a murit”, scrie italy24.

Întrebarea la care experții procuraturii din Napoli și consultanții însărcinați de avocatul Thomas Pellegrino, avocatul familiei Brandi, caută un răspuns este dacă Angela ar fi putut fi salvată în timpul primului acces la spital. În zilele următoare, avocatul Pellegrino va evalua împreună cu familia posibilitatea de a însoți un pneumolog la specialiștii care se ocupă de caz. "Este devreme - a declarat Pellegrino pentru Ansa - să spunem dacă există sau nu responsabilități. Este vorba de a evalua, de exemplu, dacă o intervenție chirurgicală cu ocazia primului acces ar fi putut fi decisivă. Dar, repet, este o informație pe care nu o avem în acest moment și, în orice caz, înainte de a formula o ipoteză, este necesar să avem la dispoziție o imagine completă la momentul respectiv a rezultatelor anumitor teste histologice efectuate în timpul autopsiei".

Procuratura din Napoli a inclus în registrul de suspecți o parte din personalul medical. În ultimele zile, carabinierii din Pozzuoli au ascultat personalul spitalului Santa Maria delle Grazie, membri ai familiei victimei și alți martori pentru a reconstitui faptele. Dosarul medical al pacientului fusese deja achiziționat și pus la dispoziția anchetatorilor.