Într-o postare pe Facebook, o româncă stabilită la Londra spulberă sistemul sanitar din Regatul Unit, despre care spune că te lasă să mori cu zile.

În mesajul postat pe Facebook, într-un gest de încurajare pentru medicii din România puși la zid în ultimele săptămâni, Ioana Foltache, stabilită la Londra, îi îndeamnă pe cei care fac rechizitorii la adresa sistemului medical românesc să vină mai întâi în Marea Britanie, scrie stiridiaspora.com.
 
"Să fiți mândri că sunteți în România și să nu mai arătați cu degetul spre medicii care vă oferă consultații chiar și la telefon. Cu bune, cu rele, măcar se uită cineva la tine! Chiar dacă te pune să cumperi și seringile, bucură-te că se dau peste cap să te facă bine. La ce folos că aici saloanele sunt moderne și super dotate, daca până ajungi la spital mori cu zile", scrie Ioana Foltache.
 
”Atunci când o să vă mai doriți să criticați cadrele medicale și sistemul sanitar din România, poate ar fi bine să vedeți ce înseamnă să fii pacient plătitor de taxe in UK!
 
Să știi că mori de durere și medicul să îți spună că totul este Ok, că totul este normal...să ceri ecograf și să dureze o lună până îți vine programarea acasă, și încă o luna pană îți citește ecograful. Nimeni nu îți recomandă nimic, nimeni nu stă de vorbă cu tine să te liniștească!
 
Să te duci cu febra 41 și să nu îți recomande măcar un paracetamol...să te duci cu multiple probleme de sănătate și să îți spună ca trebuie să îți faci programare pentru fiecare!
 
Să mergi la privat si să te coste 450£ , consultația, ecograful și analizele de sânge! La ce folos că aici saloanele sunt moderne și super dotate, dacă până ajungi la spital mori cu zile!
 
Mândră că sunt român și că am lucrat cu oameni mai presus de profesie! Mă înclin în fața acestor medici!”, se încheie postarea româncei.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews