O româncă, absolventă a Universităţii din Hull, Marea Britanie, nu a fost lăsată să se cazeze la unul dintre hotelurile britanice pentru simplul motiv că... este româncă.

Site-ul Hull Daily Mail relatează că Alecsandra Puflea a vrut să se cazeze, pe 6 iulie, într-o cameră a hotelului Holiday Inn Express, din Ferensway, Hull, împreună cu iubitul ei. A fost  refuzată de recepţioner, după ce aceasta a aflat că este româncă.

Tânăra de 22 de ani, care a absolvit facultatea de criminologie, îşi rezervase camera online şi  când a ajuns, i s-a spus: "Ne pare rău, nu acceptăm romani".

"A fost o experienţă groaznică. S-a uitat la actul meu de identitate şi a spus că nu pot să stau în hotel. Am încercat să-i arăt carnetul britanic de şofer, dar a spus că nu pot să stau în hotel deoarece sunt din România", povesteşte tânăra.  ”Am fost foarte supărată când am aflat că motivul pentru care nu m-au acceptat. Nu toate româncele sunt prostituate. Și nu poți aplica tuturor aceeași regulă din cauza naționalității”, spune Alecsandra.

Hotelul a încercat sa își justifice gestul, susținând că are o politică de verificare a oaspeţilor despre care se crede că ar putea fi implicaţi în activităţi ilegale. 


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews