ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O româncă, absolventă a Universităţii din Hull, Marea Britanie, nu a fost lăsată să se cazeze la unul dintre hotelurile britanice pentru simplul motiv că... este româncă.

Site-ul Hull Daily Mail relatează că Alecsandra Puflea a vrut să se cazeze, pe 6 iulie, într-o cameră a hotelului Holiday Inn Express, din Ferensway, Hull, împreună cu iubitul ei. A fost  refuzată de recepţioner, după ce aceasta a aflat că este româncă.

Tânăra de 22 de ani, care a absolvit facultatea de criminologie, îşi rezervase camera online şi  când a ajuns, i s-a spus: "Ne pare rău, nu acceptăm romani".

"A fost o experienţă groaznică. S-a uitat la actul meu de identitate şi a spus că nu pot să stau în hotel. Am încercat să-i arăt carnetul britanic de şofer, dar a spus că nu pot să stau în hotel deoarece sunt din România", povesteşte tânăra.  ”Am fost foarte supărată când am aflat că motivul pentru care nu m-au acceptat. Nu toate româncele sunt prostituate. Și nu poți aplica tuturor aceeași regulă din cauza naționalității”, spune Alecsandra.

Hotelul a încercat sa își justifice gestul, susținând că are o politică de verificare a oaspeţilor despre care se crede că ar putea fi implicaţi în activităţi ilegale.