ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


"Cum am petrecut Anul Nou alergând pe străzile din Dubai”, este titlul pe care jurnalista Marta Ușurelu l-a dat unui articol care a surprins atmosfera de la hotelul The Address Downtown, afectat de un incendiu de proporții, cu puține momente înainte ca locuitorii Dubaiului să celebreze intrarea în 2016.

"Pregăteam masa și ne bucuram că stăm în Dubai, la o prietenă, chiar lângă Burj Khalifa și că vom vedea artificiile de pe terasa proprie. Apreciam încântați că nu trebuie să plecăm nicăieri și că vom petrece un Revelion frumos, fără să alergăm după taxiuri. Am auzit strigăte. Și, ceva foarte ciudat, părea că plouă cu grindină. Am ieșit în fața casei ca să vedem ce se întâmplă. Clădirea de lângă noi ardea că o văpaie. Alarma a început să sune. Târziu, mă gândesc acum. Prea târziu ținând cont că focul se întinsese peste 20 de etaje. "Trebuie să plecăm!” am strigat. "Pașapoartele, unde sunt?” întrebam disperați. Am reușit să fugim cu telefoanele, pașapoartele și câte o geacă”, a scris pe blogul ei Marta Ușurelu.

"Cădeau bucăți, din clădirea în flăcări, peste noi. Ningea cu cenușă, ca la o erupție vulcanică. Toată lumea țipa. Polițiștii strigau să fugim cât mai departe. Copiii plângeau. Nu înțelegeau ce se întâmplă. Fugeam cât mai departe de clădirea care trosnea și ardea. Focul se întindea cu repeziciune. Noi nu știam încotro s-o luăm. Ne-am oprit undeva, departe. Ne uitam îngroziți înapoi. Mă temeam să nu cadă. Dacă la început toată lumea țipă și alerga, acum era liniște. Oamenii veniți în centru pentru artificii se uitau ca la spectacol și făceau poze. Mulți își făceau selfie-uri. Nimeni nu ne anunța nimic. Am căutat să cumpărăm apă. Și un loc cu wi fi. Nu mai credeam că pe Khalifa va mai fi spectacol de artificii. Dar a fost.
 
Toată lumea filma și râdea. Noi eram șocați. Bucuroși că am scăpat și uimiți că lucrurile își urmează cursul, când la 200 m distanță un bloc arde că o văpaie”, a mai precizat jurnalista, citată de evz.ro. "După cele 10 minute de artificii a început coșmarul. Unde plecăm? Ce facem? Poliția nu anunță nimic. Taxiuri nu erau. Copiii plângeau și noi încercam disperați să căutăm cazare. Bucuria de a găsi o cameră de Anul Nou s-a spulberat în cele 2 ore cât am căutat taxi și Uber.
 
Nimic nu era organizat. Am găsit un taximetrist și am strigat că-i dăm 100 de euro ca să ne ducă la noul hotel. N-a vrut. Am clacat. Era frig și nu aveam la noi decât apă și telefoane. "Ce ne facem?”.  Nu mai aveam putere. Nesperat, taximetristul ne-a făcut semn. Am prins aripi și am urcat toți  cinci în  mașină. Era bine. Era sigur și călduros! Când am ajuns în cameră, la CNN au anunțat 14 răniți și organizarea impecabilă a oficialităților. Am zâmbit amar. Nu știu ce victime sunt și sper să fie ca în anunțul făcut, dar organizare sigur n-a fost”, a mai transmis Ușurelu.