ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Performanța unei tinere din Brăila nu face Breaking News pe posturile românelști de știri, deși realizarea ei este uriașă. La doar 33 de ani, Aurora Simionescu a primit postul de profesor asociat la Agenția Spațială Japoneză. Acolo unde niciun străin nu a pătruns până acum.

Aurora Simionescu este din Brăila, are 33 de ani, e astrofizician și are un CV bogat. În timp ce își făcea doctoratul în Germania, românca a primit o bursă de studii de 3 ani de la NASA. Tot o bursă a adus-o la Agenția Spațială Japoneză, în 2013. Unde acum a obținut postul de profesor asociat. Performanța ei este cu atât mai importantă cu cât e pentru prima dată când o persoană de altă naționalitate decât cea japoneză ajunge într-un astfel de post.

Aurora afirma recent, pentru o publicație germană că, zilnic, încearcă să depășească limitele cunoașterii sale și să înțeleagă mai bine Universul în care trăim.

Tinerei românce îi revin meritele unei descoperiri importante. A făcut parte dintr-o echipă de cercetători care au putut observa pentru prima dată unul din filamentele de gaz care leagă roiurile de galaxii. 
 
Aurora Simionescu este una dintre cele 10 persoane din lume alese pentru bursa Einstein Fellowship, parte din programul NASA. De asemenea, cercetătoarea face parte din topul celor 100 de lideri ai inovației din Europa Centrală și de Sud, informeaza tvr.ro.