ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O școală din județul Timiș a fost înregistrată în scenariul roșu dintr-o greșeală, în localitate neexistând persoane infectate cu SARS-CoV-2, informează Mediafax

Cu o rată de infectare cu noul coronavirus de 6,43 la mia de locuitori, comuna Bara din județul Timiș a ajuns pe lista cu cele 43 de localități în care școala va începe după scenariul roșu.
 
În realitate, aici nu există nici o persoană bolnavă. Cei trei infectați care apar în statisticile naționale și județene sunt de fapt din Lugoj și au viză de flotant în Bara, unde însă nu au locuit niciodată. În consecință, autoritățile vor reanaliza situația, pentru a scoate comuna din scenariul roșu, ceea ce le va permite copiilor să meragă la școală.
 
„În urma unor discuții pe care le-am avut cu reprezentanții DSP și cu cei de la Primăria Bara, s-a ajuns la concluzia că cei trei pozitivi de fapt nu locuiesc în comuna Bara. Ei au flotant în această localitate, dar pe deciziile de carantinare ei locuiesc și sunt în carantină în localitatea Lugoj, acolo unde sunt și monitorizați de structurile MAI pe perioada carantinei. Pe statisticile naționale ei apar ca și pozitivi la Bara, dar în realitate ei locuiesc și sunt în carantină în localitatea Lugoj”, a explicat prefectul județului Timiș, Liliana Oneț.