O sculptură din bronz realizată de Constantin Brâncuși în 1932, care reprezintă un portret stilizat al lui Nancy Cunard, a fost vândută marți seara de casa de licitații Christie’s din New York, stabilind un nou record pentru artistul român, potrivit cotidianul.ro.

Cel care și-a adjudecat lucrarea a plătit 71 de milioane de dolari. Trei cumpărători au făcut oferte pentru „La Jeune Fille Sophistiquée (Portrait de Nancy Cunard)” (Tânăra fată sofisticată). În cele din urmă, sculptura de bronz cu postament de marmură a fost adjudecată după o ofertă făcută prin telefon de un colecționar al cărui nume nu a fost dezvăluit.

Laboratorul ImunoMedica


„E un simbol și oamenii sunt fascinați de simboluri„,  a comentat Abigail Asher, parteneră a agenției de consultanță artistică Guggenheim Asher catalogând contrastul dramatic dintre sculptura lustruită și postamentul sculptat ca ieșit din comun.

Brâncuși vânduse lucrarea în 1957 în atelierul său unei familii americane pentru 5000 de dolari. Licitația de marți a transformat „La Jeune Fille Sophistiquée (Portrait de Nancy Cunard)” de Constantin Brâncuși în a treia sculptură cel mai bine vândută vreodată, după „L’Homme au doigt” și „L’Homme qui marche I” de Alberto Giacometti, vândute de aceeași casă de licitații în 2015 și 2010 pentru 145,9 și, respectiv, 117 milioane de dolari.

Până acum, cel mai mare preț atins de o lucrare de Brâncuși era de 37,6 milioane de dolari, sumă pentru care sculptura Madame LR (Portrait de Mme LR) se vânduse la Paris în 2009.


2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.