ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O statuie a Maicii Domnului a rămas intactă în urma unui cutremur recent din Turcia, în ciuda faptului că biserica în care era adăpostită a căzut în ruine, potrivit LifeSiteNews.  

În urma cutremurului devastator care a avut loc în regiune luni, 6 februarie, soldat cu moartea a peste 20.000 de persoane, o statuie a Maicii Domnului care se afla în Catedrala Buna Vestire din Alexandretta, din secolul al XIX-lea, din Vicariatul Apostolic al Anatoliei, a rămas intactă în timp ce catedrala s-a prăbușit în jurul ei.

Părintele Antuan Ilgit, un preot iezuit turc, a accesat rețelele de socializare în urma cutremurului pentru a posta imagini cu dezastrul și pentru a cere rugăciuni pentru poporul turc. El a inclus în fotografiile sale statuia neatinsă a Maicii Domnului, care se afla printre dărâmături, precum și o icoană la fel de intactă a Maicii Domnului care îl ține în brațe pe Pruncul Iisus. 

„Această imagine va fi puterea noastră și cu ea vom face față la toate", a scris preotul în postarea sa de pe Facebook.

 
 
În diverse alte postări, Ilgit a împărtășit și fotografii ale catedralei în ruină, cerând credincioșilor "să se roage pentru noi și pentru popor". 

„A fost un cutremur puternic", a scris el. „Nu avem încă vești certe. Cu toate acestea, catedrala noastră nu mai există! Acum, pietrele vii care au nevoie de atenție sunt aici și, cu ajutorul lui Dumnezeu, vom putea reconstrui totul."

Distrugerea catedralei a avut loc atunci când, luni dimineață, un cutremur cu magnitudinea de 7,8 a devastat sud-estul Turciei și nord-vestul Siriei. La doar câteva ore mai târziu, un alt cutremur, cu o magnitudine de 7,5, a lovit Turcia, aducând noi distrugeri. Până în prezent, au fost raportate peste 20.000 de morți și se așteaptă și mai mulți, din nefericire.