ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Profanarea de către un evreu a unei statui a lui Iisus Hristos este doar cel mai recent dintr-o "succesiune tot mai mare de acte grave de ură și violență împotriva comunității creștine din Israel", potrivit autorităților catolice locale, informează LifeSiteNews.

Un turist evreu american a fost arestat miercuri la Ierusalim pentru că a vandalizat o statuie a lui Iisus Hristos la Biserica Flagelației, a doua stație de pe Via Dolorosa, Drumul Crucii.

După cum au explicat într-un comunicat frații franciscani din Custodia Țării Sfinte, un "evreu radical a intrat în biserică" și a început să dărâme statuia lui Hristos, apoi "a desfigurat fața statuii" înainte de a fi "imobilizat de portarul sanctuarului" până la sosirea poliției.

Franciscanii continuă să denunțe modul în care astfel de incidente s-au intensificat în ultimele săptămâni, inclusiv "un grup de evrei religioși care au intrat în Poarta Nouă", în apropierea sediului lor, și au atacat turiștii în timp ce comiteau acte de vandalism, "aruncând scaune, mese și pahare și transformând cartierul creștin într-un câmp de luptă".

Alte incidente menționate includ profanarea unui cimitir creștin din Ierusalim în urmă cu două săptămâni, graffiti cu "Moarte creștinilor" scrise pe pereții unei mănăstiri din cartierul armean și acte de vandalism la un centru maronit.

"Urmărim cu îngrijorare și condamnăm cu fermitate această succesiune tot mai mare de acte grave de ură și violență împotriva comunității creștine din Israel", se arată în declarație.

"Nu este o coincidență faptul că legitimarea discriminării și a violenței în opinia publică și în actualul mediu politic israelian se traduce, de asemenea, prin acte de ură și violență împotriva comunității creștine", au adăugat ei.

În decembrie, prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu a fost învestit pentru a șasea oară în funcție cu "cel mai de dreapta guvern" din istoria națiunii, incluzând miniștri care îmbrățișează opinii "rasiste și de supremație evreiască", potrivit Axios.

În timp ce îngrijorarea față de escaladarea violenței împotriva creștinilor și a sanctuarelor lor este sporită în regiune, astfel de atacuri nu sunt un fenomen nou. De fapt, autoritățile israeliene au adoptat o politică deliberată de distrugere, jefuire și profanare a bisericilor din Palestina în timpul și după războiul din 1948, când a fost fondată națiunea.

Chiar și astăzi, au existat rapoarte despre indivizi și grupuri radicale evreiești din Ierusalim care scuipă creștinii, le întrerup rugăciunea și probabil le incendiază proprietățile, lucru pe care autoritățile bisericești l-au condamnat în mod obișnuit.

În 2015, teroriștii evrei au ajuns pe prima pagină a ziarelor când au incendiat Biserica Înmulțirii pâinilor și peștilor din Tabgha, în Galileea, unde Iisus Hristos a săvârșit unul dintre aceste două miracole consemnate în Evanghelii.
 
În urma arestării evreului care a profanat joi statuia lui Iisus Hristos, poliția israeliană a emis o declarație în care a afirmat că ia "foarte în serios daunele aduse instituțiilor și siturilor religioase", iar forța lor rămâne "neclintită în eforturile sale împotriva celor care încalcă legea oriunde s-ar afla, inclusiv a celor care aduc atingere locurilor sfinte și sentimentelor religioase".

Poliția a informat că "bărbatul, în vârstă de 40 de ani, a fost luat pentru interogatoriu și a fost supus unei evaluări a sănătății mintale".

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews