ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Sâmbătă, 15 Iunie 2024, între orele 17:00 și 20:30, sute de manifestanți, însoțiți de zeci de polițiști, jandarmi, trupe speciale, ofițeri și forțe ale SRI, au mărșăluit prin centrul Capitalei României, scandând sloganuri pro-Palestina. Nu se poate spune că nu i-a văzut și nu i-a auzit nimeni. Și totuși, cu toate acestea, știrea lipsește cu desăvârșire din întreaga mass-media din România. Verificați la Google Știri. Agenția națională de știri a transmis în schimb că „Peste 80 de bonsai au fost prezentați la Bucharest Bonsai Show”...

Redăm așadar relatarea și filmarea de pe pagina dedicată evenimentului - Solidaritate România - Palestina: "Miting și Marș pentru eliberarea Palestinei de sub ocupația Israelului, în care vom cere instituțiilor Președinției, Guvernului și Parlamentului României, să susțină ferm dreptul internațional și rezoluțiile ONU, să denunțe și să sancționeze ocupația prelungită israeliană, și să susțină fără ezitări statutul de membru cu drepturi depline al ONU al Statului Palestina.”

„Opriți genocidul!

Pe 5 Iunie s-au împlinit 57 de ani de la ocuparea de către Israel, în urma agresiunii israeliene din 1967, cunoscută sub numele de "Războiul de șase zile", a Cisiordaniei - inclusiv Ierusalimul de Est și a Fâșiei Gaza.

În ciuda rezoluțiilor ONU, ocupația israeliană continuă și astăzi datorită susținerii și complicității occidentale, inclusiv a mass-mediei.

Auzim de zeci de ori, zi de zi, de la politicieni și mass-media despre ocupația rusă a teritoriilor ucrainene, dar absolut nimic despre ocupația israeliană asupra teritoriilor palestiniene.

Acesta este dublul standard practicat de Occident, care invocă dreptul internațional sau îl ignoră și îl subminează în funcție de interesele sale imperialiste.

De asemenea, ziua de 5 Iunie înseamnă pentru palestinieni și ziua unei noi strămutări după Nakba - Catastrofa palestiniană din 1948, cca 300.000 de persoane fiind forțate, din nou, să se refugieze, fără a li se permite să se întoarcă la casele lor, zi comemorată sub numele de Ziua Naksa.

Programul adunării publice s-a desfășurat după cum urmează:

⦁ 16.30 – 17.00: afluirea participanților în Piața Victoriei (alveola centrală)
⦁ 17.00 – 18.00: Miting
⦁ 18.00 – 19.00: Marș pe traseul Piața Victoriei – Bd. Lascăr Catargiu – Bd. Nicolae Bălcescu - Piața Universității (platoul statuilor);
⦁ 19.00 – 20.30: Miting Piața Universității
⦁ 20.30 – 21.00: defluirea participanților.

Palestina liberă!”

VIDEO: