ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


La 20 ianuarie 2023, Comandamentul Corpului Multinațional de Sud- Est al NATO a preluat comanda și controlul tuturor forțelor terestre NATO dislocate în Bulgaria și România, sub conducerea unui general român, generalul-maior Dragoș Dumitru IACOB, potrivit mncse.ro.
 
Astfel, Comandamentul Corpului Multinațional de Sud-Est al NATO va avea în subordine Unitatea de Integrare a Forțelor NATO din Bulgaria și Unitatea de Integrare a Forțelor NATO din România.

Generalul Dragoș-Dumitru IACOB a semnat ordinul pentru acest nou aranjament de comandă și control al Forțelor Terestre NATO dislocate în flancul sud-estic al Alianței, în cadrul ceremoniei de predare-primire organizată la sediul central al  Diviziei Multinaționale Sud-Est, la București.

Pe lângă comandanții MNC-SE, MND-SE, NFIU-BGR, NFIU-ROU și statele lor majore respective, la acest eveniment au participat comandantul Grupului de luptă multinațional NATO (națiunea-cadru Franța) dislocat în România, comandantul Grupului de luptă multinațional NATO (națiunea-cadru Italia) dislocat în Bulgaria și comandantul Comandamentului Brigăzii Multinaționale Sud Est.

Generalul-maior IACOB a prezentat audienței planul său de campanie pentru următorii 3 ani, ordinele sale și planul integrat de instruire al MNC-SE și al unităților nou-înființate pentru anul 2023.