ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Forumul Economic Mondial (WEF), organizație globalistă, încurajează orașele să "limiteze creșterea utilizării mașinilor private" și își propune să reducă drastic numărul de mașini până în 2050, potrivit unui document, scrie portalul conservator canadian LifeSiteNews. Conform "fact-check"-erșilor de la site-urile soroșite care ne amuză prin consecvența prostiei lor incomensurabile, aceasta este o știre falsă. Nimeni nu vrea "orașe de 15 minute" și "decarbonizarea" lor. Nimeni cu excepția Forumului Economic Mondial și a slugilor lor, între care, pe rândul cel mai de jos se număr "fact-check"-erșii. Păcat că nu putem să le dăm să mănânce documentul de mai jos, fiind electronic. Însă și-l pot printa și apoi îngurgita:

Documentul intitulat "The Urban Mobility Scorecard Tool: Benchmarking the Transition to Sustainable Urban Mobility" a fost publicat de Forumul Economic Mondial în colaborare cu Visa în mai 2023.

Documentul pledează pentru creșterea "modurilor de transport partajate, electrice, conectate și automatizate (SEAM) și trecerea la orașe mai compacte" pentru a reduce numărul de mașini până în 2050 la 500 de milioane la nivel mondial și pentru a reduce drastic emisiile de carbon. 
 
Ieri, colega noastră de la Național avertiza asupra unei legi tocmai votate și promulgate în România: Claudia Marcu: Începe decarbonizarea orașelor. Se introduc taxe pentru accesul autoturismelor
 

"Niciun oraș sau companie nu poate realiza această viziune de unul singur", se arată în document. "Printr-o colaborare puternică între sectorul public și cel privat, putem găsi soluții inovatoare, cu impact și adaptate la context pentru mobilitate, pentru a permite un viitor durabil pentru orașe." 

Potrivit carsMetric, în prezent există peste 1,45 miliarde de mașini în lume, iar WEF estimează că acest număr va ajunge la 2,1 miliarde până în 2050, dacă vom rămâne pe traiectoria actuală. O reducere la 500 de milioane de mașini ar reprezenta, prin urmare, o reducere a numărului de mașini cu peste 75%. 

WEF a testat recent instrumentul său de evaluare a mobilității urbane și a ales ca orașe de probă Buenos Aires, Argentina, Curitiba, Cota Rica și Singapore.

Documentul numește limitarea "creșterii utilizării mașinilor private prin stimularea transportului public, a utilizării bicicletei și a serviciilor de mobilitate partajată" ca fiind o "zonă de ambiție" majoră pentru Buenos Aires. 

"Capitala Argentinei caută să îmbunătățească mobilitatea durabilă pentru a menține oamenii în mișcare, oferind în același timp un transport mai conectat și mai integrat", se arată în document. 

De asemenea, orașul "adoptă noi soluții pentru a reduce dependența de mașinile private și pentru a oferi un sistem de transport multimodal bine integrat", potrivit WEF.
 

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews