ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un hău căscat într-un cartier bogat din Roma a înghițit zeci de mașini și a declanșat polemici politice, informează Gazeta Românească.

Ca prin minune, nimeni nu a fost rănit, deși foarte puțin a lipsit ca un autobuz să nu cadă în uriașa groapă care s-a format în cartierul Balduino, la mică distanță de Vatican.

În zonă a fost deschis un șantier pentru construcția a trei blocuri de câteva etaje, după ce câteva clădiri fuseseră demolate la sfârșitul anului trecut.

La începutul acestui an, pământul începuse să se surpe și, deși localnicii au reclamat că sunt țevi sparte și infiltrații de apă, autoritățile nu au făcut nimic.

Marți, 13 februarie, după ce la Roma au căzut precipitații abundente,  drumul s-a prăbușit, cu tot cu mașini. Nu au fost victime, dar pagubele materiale sunt uriașe.

Procurorii au deschis un dosar pentru distrugere din culpă, fiind cercetați responsabilul de șantier și proprietarii terenului.

Cauzele prăbușirii sunt cercetate de experți, dar cel mai probabil este vorba de o alunecare de teren, combinată cu o gestionare defectuoasă a lucrărilor șantierului. Se va face o expertiză tehnică, dar în tot acest timp 22 de familii evacuate nu se pot întoarce în casele lor.

„Situația, oricât de gravă ar fi, este ținută sub control”, a spus primarul Romei Virginia Raggi.

Senatorul Forza Italia, Maurizio Gasparri, a profitat de moment pentru a o ataca pe Virginia Raggi, primarul din partea partidului M5S (Mișcarea 5 stele), aflată pe primul loc în sondaje: „Roma este într-o stare total de degradare.
 
Doar pura întâmplare a făcut să nu avem o tragedie în zona Balduina, unde o stradă literalmente s-a prăbușit, deschizând o prăpastie care a înghițit mai multe mașini parcate. Ridicolă prezența fizică a primarului Raggi pentru a inspecta incidentul. Ea și administrația sa știau că zona era periculoasă, deoarece deja câteva zile în urmă au fost efectuate lucrări și apoi s-a prăbușit canalizarea. Incapacitatea partidului 5 stele este devastatoare. Drumuri dezintegrate, clădiri evacuate, gunoi peste tot, degradare și nesiguranță totală. Alungarea primarului Raggi este o urgență democratică. Pune în pericol viețile oamenilor. ”