ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE 2.05 / 22:00 Televiziunea de stat nord-coreeană a prezentat vineri o filmare cu reîntoarcerea în public a liderului suprem, Kim Jong-un, după 20 de zile de absență, timp în care au circulat zvonuri că ar fi murit, informează Mediafax. Președintele republicii comuniste și-a făcut apariția, în uralele mulțimii, la deschiderea unei fabrici de îngrășăminte. El nu a afișat niciun disconfort vizibil, care să confirme în vreun fel ipoteza că și-ar fi revenit cu greu în urma unei intervenții chirurgicale pe cord. Mai mult, liderul de la Phenian a dat mâna cu reprezentanții uzinei și a salutat mulțimea, fiind aproape singurul care nu purta mască de protecție și nici mănuși, în contextul pandemiei de coronavirus. După aplauzele prelungite, a urmat un discurs festiv în stilul plenarelor partidului comunist. La eveniment a participat și sora dictatorului, Kim Yo Jong, cea care era văzută ca posibila succesoare a acestuia la conducerea Coreei de Nord.
 
ȘTIRE INIȚIALĂ: Mai multe surse chineze citate de diferite publicații din Marea Britanie și SUA afirmă că liderul Nord Coreean Kim Jong Un ar fi decedat sâmbătă seara, informează Mediafax

Ceea ce se știa până acum, pe surse, era că președintele Coreei de Nord s-ar afla în stare vegetativă după ce la începutul lunii aprilie fusese operat la inimă, potrivit unui raport al publicației Shukan Gendai din Japonia, citat de EVZ

Vice-președintele televiziunii Hong Kong Satellite afirmă că Kim Jong Un ar fi mort, citând „o sursă foarte solidă”.
 
Deocamdată, aceste informații nu au fost confirmate de vreo autoritate nord-coreeană. Datele cu privire la starea de sănătate a dictatorului de la Phenian au fost ținute la secret de regimul comunist nord-coreean.

Pe de altă parte, oficialii guvernului sud-coreean și un oficial chinez au contestat rapoartele care sugerează că șeful statului nord-coreean s-ar fi aflat în stare gravă după operația pe cord avută la începutul lunii aprilie. Oficialii sud-coreeni au declarat că nu au detectat semne de activitate neobișnuită în Coreea de Nord.