ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Doi tineri din cartierul bucureșean Ferentari, reuniți în trupa Hip Hop Ferentari, au avut curajul de a transpune în versuri și muzică una dintre cele mai sensibile probleme actuale: avortul. Mesajul lor pe note, despre cei care aleg pruncuciderea,  a fost dat în emisiunea "Românii au talent".

Trupa HHF (Hip Hop Ferentari) a participat vineri, cu un mesaj puternic la semifinala concursului televizat „Românii au talent” de la Pro TV. Cântecul lor, care a beneficiat și de o scenografie emoționantă, s-a referit la miracolul vieții nou-născute și la refuzul părinților de a aduce pe lume copiii pe care îi concep. 

Versurile celor doi tineri pe față despre avort și pruncucidere, dar și despre sărăcia extremă în care o mare parte a familiilor românești se zbate azi, scrie știripentruviață.ro.

„Multe suflete nu apucă să iasă la suprafață
Trei din zece copii au o șansă la viață
Gândește că puteai fi și tu cel care
Era să iasă sfâșiat de lame necruțătoare!
Incă un înger căzut, O șansă fără de început,
Un copil ce zicea «Mami» și nimic mai mult.
Cu conștiința pe viață că ai ezitat
Să oferi o șansă la viață celui în pântec purtat.

Strigăt mut: «Puteam să vă iubesc.
Nouă luni am stat în pântec așteptând să ies,
Să văd lumina zilei. Mami, Tati, vă iubesc!
Îngerii fie cu voi, de sus vă privesc!»”

Trupa HHF (Hip Hop Ferentari) este formată din Marius Manea, de 27 de ani, casier la un magazin alimentar, și Cornel Mihalache, de 21 de ani, un tânăr care livrează pizza în cartier. Amândoi sunt din cartierul bucureștean Ferentari, faimos pentru problemele sale  sociale.

Cei doi au înregistrat până acum 18 piese cu o pereche de căști și un microfon de calculator. Le-au masterizat singuri, cu tutoriale de pe internet. În filmul de prezentare difuzat la Pro TV vineri seară, Marius spune că e mare lucru că un casier și un băiat care face pizza au ajuns pe micile ecrane ale românilor.

Articolul integral poate fi citit AICI.