ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Universitatea Cornell și-a împins agresiv studenții să se vaccineze, anunțând în aprilie obligativitatea vaccinării pentru anul universitar 2021-22 și refuzând frecvent scutirile religioase și medicale. În ciuda ratei de vaccinare de 95%, Cornell are astăzi de cinci ori mai multe cazuri de COVID decât anul trecut în aceeași perioadă, potrivit The College Fix.

În cifre, în timpul primei săptămâni de cursuri, care s-a desfășurat între 27 august și 2 septembrie a acestui an universitar, Cornell a raportat 322 de cazuri pozitive COVID-19.

În comparație, în timpul primei săptămâni de școală de anul trecut, care s-a desfășurat de la 3 septembrie până la 9 septembrie 2020, Cornell a raportat 59 de cazuri pozitive COVID-19.

Este vorba de 263 de cazuri în plus, sau de peste cinci ori mai multe cazuri pozitive, atunci când se compară prima săptămână de școală.

Majoritatea studenților au participat la cursuri în toamna anului 2020 și li s-a cerut să poarte măști, la fel ca în acest an universitar. Creșterea numărului de cazuri pozitive nu poate fi atribuită unei creșteri a numărului de teste - de fapt, au fost administrate mai multe teste în prima săptămână din toamna trecută, potrivit tabloului de bord Cornell COVID.

În perioada 3 septembrie - 9 septembrie 2020, au fost administrate 28.951 de teste COVID, potrivit tabloului de bord Cornell COVID. Au existat doar 59 de teste pozitive, adică o rată de pozitivitate de 0,2 %.

În schimb, de la 27 august la 2 septembrie din acest an, au fost administrate doar 27.103 teste, găsindu-se 322 de cazuri pozitive, sau o rată de pozitivitate de 1,19 la sută.

Nicio variabilă nu s-a schimbat: Cornell a anunțat în iulie că va cere în continuare ca toate persoanele, indiferent de statutul de vaccinare, să poarte o mască atunci când se află în interior. Aceleași măsuri de sănătate publică, adesea criticate ca fiind prea stricte, care au fost în vigoare anul trecut, rămân în vigoare și în acest an.

Din cauza numărului mare de cazuri pozitive cu care se confruntă în prezent campusul din Ithaca, președintele Martha Pollack a avertizat că orele de curs ar putea fi mutate online dacă tendința continuă. Între timp, campusul a fost trecut la "cod galben".

Dacă scopul este de a preveni infecția, rata de vaccinare COVID-19 de 95 % din campusul Cornell nu a reușit acest lucru.