ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O femeie care spune că a suferit complicații cronice de sănătate după ce a luat vaccinul AstraZeneca susține că a fost cenzurată pentru a-și împărtăși povestea pe Facebook, transmite Daily Mail.

Caroline Pover, în vârstă de 52 de ani, a primit vaccinul în martie 2021 și, în decurs de nouă ore, a avut convulsii, frisoane, dificultăți de respirație și tensiune arterială scăzută.

Originară din Cirencester, Gloucestershire, femeia spune că a fost spitalizată atunci când starea ei a escaladat până la simptome "asemănătoare unui accident vascular cerebral", pe lângă epuizare, dificultăți de respirație, inimă accelerată și migrene.

Povestea ei a fost împărtășită într-un ziar național în luna martie a anului trecut, în timp ce ea și alte 800 de victime se luptau pentru a solicita schema guvernamentală de plată a daunelor provocate de vaccinuri (Vaccine Damage Payment Scheme - VDPS).

Dar, după ce a distribuit link-ul pe pagina sa de Facebook la începutul acestui an, femeia spune că site-ul a pus o notificare de avertizare pe contul său.

Ea însăși jurnalistă independentă și antreprenor, a declarat: "În postările mele despre ceea ce mi se întâmpla a început să apară sub ele "note" de la FB despre vaccinare.

O pagină de grup pe care eram administrator a fost închisă complet de Facebook în vara anului 2021.

Când am postat articolul din Daily Express, care a făcut o treabă excelentă de a nu discuta nimic pro sau anti... am primit un avertisment și postarea a fost ascunsă.

Este o situație ridicolă pentru persoanele vătămate de vaccinuri, care au dreptul la informare.

Dacă ar fi fost vorba de un grup de sprijin online legat de cancer sau de un alt tip de afecțiune gravă, am fi fost indignați la gândul că ar fi fost cenzurat și am fi fost foarte sensibili la faptul că oamenii sunt nevoiți să se descurce într-o situație de sănătate foarte complicată”.
 
 

 
Pover a declarat că a făcut prima postare despre efectele secundare ale vaccinurilor pe 3 martie 2021, la scurt timp după ce a primit vaccinul Covid.

Ea a spus: "În săptămâna care a urmat, am postat despre sănătatea mea și am crezut întotdeauna că voi fi bine a doua zi.

După câteva săptămâni, am observat că apăreau mici note de pe Facebook ori de câte ori postam ceva legat de vaccin'.
 


Pover susține că ulterior a fost 'interzisă din umbră' pe Facebook și că, de multe ori, postările sale nu mai apăreau în cronologiile prietenilor și familiei sale.

Ea a spus: "Oamenii mă etichetau în postări și se plângeau că nu aveau nicio legătură cu ele. Eu le spuneam: "Nu mă etichetați, va dispărea dacă o faceți"".

Femeia mai spune că, în timp, cenzura a determinat-o să dezvolte un stil de scriere specific care să o ajute să împiedice ca postările să fie semnalate.

Ea a scris, de asemenea, o carte despre persoanele care au avut reacții adverse la serurile Covid, care a fost preluată de o editură anul trecut.

Și spune că experiențele sale cu cenzura nu au făcut decât să o facă și mai hotărâtă să își împărtășească mesajul.

Pover a mai declarat: "Problemele de sănătate cu care ne confruntăm nu sunt doar ceea ce se întâmplă în minutele, orele sau zilele imediat după vaccinare; este vorba de ceea ce încă ne confruntăm ani mai târziu, precum și de impactul cenzurii".

Facebook a fost contactat pentru comentarii. 

MailOnline a contactat Meta și YouTube pentru comentarii.

”Ați fost cenzurat pe rețelele de socializare să vorbiți despre experiențele dumneavoastră Covid? Trimiteți un e-mail la stewart.carr@mailonline.co.uk”, conchide Daily Mail.