ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După ce au împânzit Capitala cu panouri gigantice de campanie cu chipul lui Cioloș, liberalii îi aduc osanale premierului tehnocrat de câte ori au ocazia. Mai nou, reprezentanții PNL îl compară pe Cioloș cu voievozii cei mai iubiți ai României: Mihai Viteazul și Ștefan Cel Mare.

 Președintele PNL Dolj, Nicolae Giugea, consideră că Dacian Cioloș este persoana care corespunde „perfect" profilului de premier pe care și-l dorea PNL Așa că a oferit și o explicație:

”Venim în fața dumneavoastră să răspundem la întrebarea de ce Dacian Cioloș? PNL și-a conturat un model de prim-ministru, iar cel care s-a încadrat perfect în acest model este premierul actual. (...). De ce Cioloș, că nu este ales? Nici Mihai Viteazul nu a fost ales și a făcut multe pentru țara aceasta, nici Ștefan cel Mare, și a făcut la fel de multe. Are atâtea variante de candidaturi de prim ministru PSD-ul că, în momentul de față, nu vine cu nici una, ca să nu se supere între ei", a spus Nicolae Giugea, citat de site-ul cotidianul.ro.

Nu ar fi prima dată în politica dâmbovițeană când reprezentanții unor partide fac comparații deplasate în cazul liderilor aflați în prima linie. Notabil rămâne episodul din 2009, din campania pentru prezidențiale, când fostul ministru al Turismului, Elena Udrea, încă membră PDL a spus, in timpul unei reuniuni de partid: Noi suntem urmașii lui Traian... ai lui Traian Băsescu".