ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Organizația Mondială a Sănătății (OMS) va începe o nouă investigație privind originile epidemiei de Covid și va cerceta dacă virusul a provenit dintr-un laborator din Wuhan, informează Daily Mail.

Va fi desemnată o nouă echipă de experți, inclusiv experți în biosecuritate, siguranță în laboratoare, genetică și cunoscători ai modului în care virușii se răspândesc la oameni, relatează The Wall Street Journal.

Aceștia vor analiza dacă noul coronavirus s-a scurs dintr-un laborator din Wuhan la sfârșitul anului 2019 - o afirmație negată de China, care dorește, de asemenea, ca OMS să examineze dacă virusul a provenit dintr-o altă țară. 

Decizia survine după ce președintele american Joe Biden le-a ordonat agențiilor de informații să investigheze teoria scurgerii din laborator.

Un purtător de cuvânt al OMS a declarat că „prioritatea noii echipe trebuie să fie datele și accesul în țara în care au fost identificate primele raportări”.

Ancheta anterioară i-a recomandat Chinei să examineze primele cazuri suspecte de coronavirus, iar în raportul său final echipa a afirmat că datele furnizate de această țară au fost insuficiente.