ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Directorul regional pentru Europa al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), Hans Henri P. Kluge, le-a recomandat cetățenilor europeni, având în vedere valul de infecții cu coronavirus din China, să continue să folosească măști în interior și în transportul public, potrivit Știripesurse.

"După trei ani lungi de pandemie, cu multe țări care se confruntă cu sisteme de sănătate suprasolicitate, cu deficit de medicamente esențiale și cu o forță de muncă epuizată în domeniul sănătății, nu ne putem permite mai multă presiune asupra sistemelor noastre de sănătate"

Aceasta înseamnă reinvestirea urgentă și reangajarea unei supravegheri virusologice și genomice îmbunătățite, inclusiv supravegherea apelor uzate, acolo unde este posibil. Aceasta înseamnă investirea și protejarea forței de muncă din domeniul sănătății, a cărei situație precară în multe locuri ar putea submina furnizarea eficientă a serviciilor de sănătate",

Aceste măsuri pot reduce și impactul altor infecții respiratorii, în special gripa, cu care serviciile noastre de sănătate se confruntă în acest moment. Știință, vigilență, responsabilitate: toate acestea trebuie să se unească din ce în ce mai mult pe măsură ce intrăm în al patrulea an al pandemiei pentru a garanta un viitor pentru toți", a declarat directorul OMS.