ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Atunci când a denumit cea mai recentă variantă de coronavirus, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a sărit peste cea de-a paisprezecea literă din alfabetul grecesc, care, întâmplător, are aceeași ortografie cu numele liderului comunist chinez ”Xi”, relatează Breitbart.

Vineri, a apărut vestea că oamenii de știință și liderii mondiali au devenit din ce în ce mai îngrijorați de varianta "Omicron", ceea ce a determinat New York-ul să instituie starea de urgență, iar Marea Britanie să restricționeze călătoriile din mai multe țări africane.
 
Având în vedere că variantele de nume au sărit de la "Mu" până la "Omicron", sărind peste "Nu" și, respectiv, "Xi", oamenii de pe Twitter au speculat că OMS a umblat la ordin pentru a nu-l jigni pe dictatorul comunist chinez Xi Jinping.

Numele dictatorului se pronunță "Chi", în timp ce litera greacă Xi se pronunță Ksi.

Potrivit purtătoarei de cuvânt a OMS, Dr. Margaret Harris, organizația a omis litera „Nu” pentru ca oamenii să nu confunde varianta cu cuvântul "nou" și a omis litera „Xi„ pentru a evita stigmatizarea persoanelor care ar putea avea acest nume de familie. În declarație se spune:

S-a trecut de la mu la mmicron - sărind atât „nu”, cât și „Xi”.  Decizia s-a bazat pe faptul că oamenii ar fi confundat crezând că este vorba de varianta Nou și nu de un nume, iar Xi pentru că este un nume de familie comun și avem reguli de denumire convenite care evită folosirea numelor de locuri, nume de persoane, animale etc., pentru a evita stigmatizarea.
 
 
Imagine