ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Nu doar Comisia Europeană, prin vizita Ursulei von der Leyen, pune presiune pe poporul român să se vaccineze cu serurile Covid, ci și o altă supra-structură globalistă, ONU, prin componenta sa OMS. Aceasta a trimis un expert care va sta „probabil” două luni în România. Heather Papowitz, director în cadrul OMS pentru situații de criză medicală, calamități naturale și conflicte, este „expertul” trimis în colonia România pentru a le ajuta pe „autoritățile” pandemice să bage acele-n popor mai cu spor.

Fostul reprezentant al României la OMS și actualul parlamentar PSD, Alexandru Rafila, a spus că Papowitz va sta „probabil două luni” în țara noastră, a fost trimis la solicitarea părții române și va ajuta la gestionarea situației epidemiologice naționale (a se citi: la campania de vaccinare cu seruri experimentale) prin oferirea de „sugestii orientative”. Ca toate „sugestiile” venite din partea OMS, începând din martie 2020, care numai „orientative” n-au fost, ci s-au implementat întocmai și la timp.

Vicepreședintele PSD a opinat că prezența expertului OMS în România este dată de „gravitatea situației epidemiologice” din țara noastră. Rafila înțelege prin „gravitatea situației epidemiologice” rata de vaccinare de circa 30%, față de 70%, cât și-ar dori OMS să obțină în România:

„... în România situația este cea mai gravă. Avem cea mai mică acoperire vaccinală probabil dintre statele membre, avem numărul cel mai mare de cazuri și mortalitatea cea mai mare”, supralicitează Rafila, citat de Antena3

El induce ideea că deși OMS a trimis un delegat care să rezolve lipsa de obediență a României în ce privește vaccinarea Covid, sugestiile acestuia sunt doar „orientative”. Oficial, și vaccinarea este doar „voluntară și neobligatorie”.

„Sugestiile sunt orientative. Autoritățile naționale sunt responsabile să ia decizii. (...) Nu pot să substituie acțiunea, decizia și implicarea autorităților naționale”, a pledat vicepreședintele PSD.

„Expertul în situații de urgență va sta probabil două luni, în funcție de necesități și de solicitarea autorităților române. (...) Nu discutăm despre o impunere a unei persoane sau a unei proceduri. Țara membră a Organizației este beneficiară a asistenței tehnice, dar este și responsabilă cu implementarea programelor sau sugestiilor experților”, a mai afirmat fostul reprezentant al României la OMS.
 
Reamintim că „cioclul apocaliptic” Alexandru Rafila ne spunea la începutul stării de urgență că vor fi mii de infectați pe zi și exagera predicția numărului morților de Covid la câteva milioane. El a fost primul care a profețit apariția unui „vaccin salvator” încă din prima parte a anului 2020 și a susținut constant legea vaccinării obligatorii, chiar și înainte de începerea pandemiei. Aceasta n-ar trebui să fie o surpriză, având în vedere că atât dr. Rafila, cât și dr. Streinu-Cercel și alți peste 5.000 de medici din România au primit de la firmele producătoare de vaccinuri sume de ordinul a sute de mii de lei noi. 
 
Alegațiile lui Rafila survin după ce reprezentanții OMS au avut luni o consultare prin videoconferință cu Valeriu Gheorghiță, președintele CNCAV, și cu reprezentanții INSP și ai Ministerului Sănătății pentru a identifica soluții privind creșterea vaccinării cu serurile experimentale Covid. Grupul de comunicare al CNCAV a emis pe 18 octombrie un comunicat pe care îl redăm mai jos:

„Biroul regional al OMS pentru Europa și OMS România, împreună cu înalți oficiali din Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID19 (CNCAV), Ministerul Sănătății și ai Centrului Național pentru Supravegherea și Controlul Bolilor Transmisibile au analizat motivele din spatele tendinței actuale în procesul de vaccinare COVID-19 pentru a elabora acțiuni pragmatice, bazate pe dovezi, în sensul creșterii rapide a eforturilor. Întâlnirea virtuală a avut loc pe 18 octombrie 2021.

Reprezentanții români au informat că țara se confruntă cu o creștere foarte mare a cazurilor severe și a deceselor, 92% din decesele legate de COVID-19 fiind înregistrate la persoanele nevaccinate. Cele mai multe dintre acestea au avut și alte boli, dar au fost înregistrate decese și în rândul tinerilor, copiilor și tineri și populației active.

În ciuda unui început foarte bun al campaniei de vaccinare în decembrie 2020, există în continuare provocări programatice și operaționale în extinderea vaccinării. Se remarcă diferențe mari în acoperirea vaccinală de la un județ la altul, județele din nord-est și sud având o acoperire vaccinală mai mică. Acoperirea pe grupe de vârstă arată o acoperire de vaccinare de aproximativ 50% la persoanele cu vârste cuprinse între 50 și 69 de ani, dar numai în jur de 20% la persoanele de peste 80 de ani. Există, de asemenea, un decalaj de gen, deoarece femeile sunt semnificativ mai puțin vaccinate decât bărbații, cu o diferență de aproape 20%, la persoanele de peste 60 de ani.

Obiectivul României este de a vaccina 2 milioane de persoane împotriva COVID-19 (prima doză) până la sfârșitul acestui an (45% din populație) și 70% din populație până în primul trimestru al anului 2022.

Vaccinarea în populația generală în România este scăzută și stagnează, fiind sub media generală a vaccinării regionale. Vaccinarea este mai mică decât se aștepta la grupurile prioritare vulnerabile (> 80 de ani).

Modelarea OMS arată că, dacă se menține ritmul de vaccinare din ultimele 6 săptămâni și strategiile de vaccinare în vigoare, România va ajunge în aproximativ 7 luni la o acoperire vaccinală de 40% pentru populația totală și în aproximativ 31 de luni la o acoperire de 70%.

Pe de altă parte, nivelul de vaccinare cu schema completă este mare în România, indicând faptul că persoanele care încep vaccinarea fac dozele necesare. Este necesar să ne asigurăm că și restul cadrelor medicale nu doar se vaccinează, ci și recomandă populației vaccinarea împotriva COVID-19.

OMS a observat o creștere constantă în ultimele trei săptămâni în ceea ce privește vaccinarea, dar mai ales în rândul persoanelor sub 50 de ani. Este important ca România să se concentreze pe furnizarea vaccinurilor care salvează vieți celor care
prezintă cel mai mare risc de deces și forme grave ale bolii, cum ar fi vârstnicii, persoanele cu boli cronice și alte categorii la risc (persoanele gravide, personalul care activează în domenii esențiale).

Studiile sociologice comportamentale și cercetările formative privind factorii determinanți și barierele ce țin de atitudinea cadrelor medicale față de vaccinare, arată că, în timp, intenția populației de a se vaccina a crescut în România.

OMS a recunoscut eforturile depuse de guvern, CNCAV și de Ministerul Sănătății în a monitoriza îndeaproape nivelul vaccinării împotriva COVID-19 în județe și inovațiile legate de implicarea medicilor de familie și a asistenților medicali din rețeaua de
îngrijiri primare în îmbunătățirea vaccinării la populația vârstnică din mediul rural.

Pentru a defini o strategie de comunicare care să susțină extinderea vaccinării în România, este esențial ca politicile să fie definite printr-o mai bună înțelegere a motivelor din grupele de vârstă ale populației cu nivel redus de vaccinare.

Ca pași următori, în completarea eforturilor în curs și planificate ale guvernului și ale Ministerului Sănătății din România, OMS va colabora îndeaproape cu Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), Ministerul Sănătății, Centrul Național de Supraveghere și Controlul Bolilor Transmisibile pe teme legate de oportunități de instruire și schimburi de informații ale profesioniștilor din domeniul sănătății cu privire la siguranța vaccinurilor și dezvoltarea unor strategii de comunicare, printr-o mai bună înțelegere a motivelor nivelului scăzut de vaccinare în grupurile de populație”, a transmis luni Grupul de comunicare al CNCAV, citat de Agerpres

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews