ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Într-o epocă în care manipularea maselor prin mass media sau prin noile metode de comunicare pe internet funcționează perfect, au apărut tot felul de zile dedicate pământului, aerului, apei, păcii. Toate, impuse de o serie de organizații obscure, controlate de cei care au ca unic scop globalizarea. Site-ul cuvântulortodox.ro prezintă o viziune ortodoxă asupra celebrării așa numitei "Ore a pământului", care se marchează pe 19 martie, și care a fost impusă de Fondul Mondial pentru Natură.

Redăm mai jos textul integral publicat de cuvantul-ortodox.ro:

Umanismul nu a fost niciodata ce se pretinde: o ideologie seculara lipsita de ceea ce, dispretuitor, arata cu degetul indeosebi la crestinism: obscurantism, misticism, ritualism, feudalism. Nu, cu totul dimpotriva, umanismul (de la Iluminism pana la cel actual, european, progresist, ecologist etc.) este profund irational, "dogmatic” in acceptiunile sale pe care le "vinde” drept certitudini (in ciuda chiar a dovezilor stiintifice) uzurpand, practic, locul credintei. Umanismul este ideologia care, pe planul gandirii, a facut ceea ce au facut iluministii franc-masoni pe planul politic: au scuturat jugul Bisericii si al stapanirii binecuvantate de Dumnezeu si au instaurat jugul lor cel josnic. Pe planul gandirii, umanismul a detronat credinta, aspiratia dreapta catre absolut a omului, exiland-o in relativitate, si au pretins pentru ideologia lor statutul de adevar absolut.

Drept exemplificare, regimul revolutionar francez care a decapitat regalitatea la propriu, in varianta sa cea mai radicala in care programul iluministilor si-a aratat adevarata fata, anume TEROAREA, a inlocuit calendarul obisnuit tinut de Franta cu unul total nou, in care lunile erau re-denumite. Schimbarile nu s-au oprit aici… Au fost instituite inclusiv sarbatori, ritualuri ale noii lumi revolutionare care le inlocuiau pe cele catolice, centrul acestor sarbatori fiind La Fete de La Raison (Sarbatoarea Ratiunii).

Aceasta a fost inlocuita ulterior de un Cult al Fiintei Supreme, la initiativa deistului Robespierre, care proclama existenta unei "religii naturale” ce implica recunoasterea unei entitati "supreme” si a imortalitatii sufletului. Cultul acestei religii naturale se manifesta prin organizarea unei serii de sarbatori "civice”, menite promovarii "valorilor” Secolului Luminilor, cum ar fi "Prietenia”, "Fraternitatea”, "Genul Uman”, "Copilaria”, "Tineretea” si "Fericirea”. Robespierre chiar era convins ca e nevoie de realizarea unei astfel de unitati mistice in jurul Cultului sau pentru ca "pacea si fericirea” sa fie instaurate. (Sa fie oare vorba de un cult masonic?). Semnificativa idolatrizare si ritualizare a Ratiunii si a "valorilor luminilor”!

Sarbatorirea Fiintei Supreme

Marturiile vremii arata inclusiv cum a fost "sarbatorita” Ratiunea: bandele de sans-culots (un fel de lumpenproletariat al epocii, masa de manevra a revolutionarilor iluministi) au devastat bisericile catolice, au distrus crucifixele si tablourile "sfintilor” catolici pentru a face loc, in biserica, celebrarii cultului Ratiunii, cu altar nou, statui ale filosofilor care erau luati drept mentori ai revolutiei. O tanara intruchipa Zeita Ratiunii.

Aceeasi pornire antihristica de a inlocui praznuirile dumnezeiesti cu cele ale noii religii sta si in spatele instaurarii noilor ore, zile, momente care acum sunt dedicate altor "valori ale luminilor” masonice, sunt dedicate pamantului, aerului, femeii, s.a.m.d. care acum, in lumea globalizata, sunt "sarbatorite” pe tot globul, in acelasi timp, de toata lumea. Ele, pe langa scopul mai larg al exersarii umanitatii in ritualurile Noii Ere, au si rolul mai specific de a sluji ideologiilor umaniste, fiecare dupa felul sau. Daca 8 martie slujeste feminismului si egalitarismului de inspiratie comunista, "ora pamantului” slujeste ideologiei incalzirii globale mult mai eficient decat o pot face mii de "studii”, vadite si acelea drept falsuri grosolane, realizate de institutele create special cu scopul de a propaga minciuna incalzirii climei. Pentru ca, intr-adevar, perpetuatorii Noii Ere stiu foarte bine forta penetranta a ritualurilor care angajeaza mase de oameni, lumea intreaga, daca se poate. Este o performanta sa determini oamenii, de bunavoie, sa isi stinga luminile, fie ele electrice sau ale Duhului.

PS: In ce ne priveste, ii sfatuim pe crestinii ortodocsi sa tina ca in mod normal luminile aprinse in aceasta seara… si mai ales sa nu uite stinsa… Lumina lui Hristos din minte si din inima; si sa refuze sa se alinieze imbecilizarii globale si sa intre in turma oarba a noii "religii” antihristice.