ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministerul Agriculturii a publicat ieri seară, marți – 22 noiembrie, un proiect de Ordonanță de urgență privind fabricarea, reambalarea, importul, comercializarea, utilizarea și prestarea de servicii cu produse de protecție a plantelor pe teritoriul României, potrivit agrointel.

Ordonanța de urgență semnată de ministrul Agriculturii Petre Daea, interzice, practic, micilor agricultori să își mai cultive pământul în lipsa unui contract cu o firmă de prestare de servicii agricole. Fiscalizarea însă nu este singurul obstacol în calea acestora. 

Alături de aceste reglementări, producătorilor agricoli și micilor fermieri le este interzisă utilizarea fitochimicalelor,  a erbicidelor, fungicidelor, insecticidelor, sau chiar a regulatorilor de creștere. Dacă aceștia nu se vor conforma vor primi o amendă de până  la 15.000 de lei sau există chiar riscul unei pedepse cu închisoarea de la 1 la 5 ani. 

Totodată, comercializarea de către farmaciile cu profil agricol, a fitochimicalelor, sau a produselor de protecție a plantelor,  de peste un kilogram sau un litru vor fi restricționate.