ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE ORA 23, ORA ROMÂNIEI: POLIȚIA pare să încerce ridicarea primului camion din zonă după ce astăzi au fost transmise notificări șoferilor în acest sens. Ulterior, șoferul camionului, un ortodox din Europa de Est, a transmis că a fost solicitat de Poliție să mute camionul care baricada strada transversal de-a lungul trotuarului.

Puteți urmări prin intermediul canalului YouTube ZOT imagini în direct din „Piața Universității” de la Ottawa, în care este prezent și șoferul român care a apărut la FoxNews:

 
Membrii Baricadei din Ottawa, care a blocat capitala canadiană timp de aproape trei săptămâni pentru a protesta în fața Parlamentului contra ordinelor de vaccinare obligatorie, consideră că faptul că Guvernul federal a făcut apel la Legea privind situațiile de urgență este o tactică de intimidare, potrivit the Toronto Sun

Camioane, rulote și alte vehicule cu steaguri canadiene sau bannere cu mesajul „Libertate” lipite pe grilajele frontale ale mașinilor rămân pe strada Wellington în fața colinei Parlamentului, șoferii spunând că sunt deciși să nu plece până când Guvernul Trudeau va anula toate ordinele și restricțiile privind vaccinarea Covid.

Premierul Justin Trudeau a invocat legea stării de urgență luni, pentru prima dată în istoria Canadei, iar detaliile reglementărilor cuprinse în ordinele de cabinet au fost publicate marți seară.

Conform acestora, aducerea de copii la baricadele antiguvernamentale, participarea directă la proteste sau aducerea de ajutoare, precum alimente sau combustibil, petru protestatari ar putea fi sancționate cu o amendă de până la 5.000 de dolari sau chiar cu 5 ani de închisoare.

Blocajele nu sunt permise pe Dealul Parlamentului și pe străzile înconjurătoare, în fața reședințelor oficiale, a monumentelor de război, în aeroporturi, porturi, puncte de trecere a frontierei, chei, faruri, canale, poduri interprovinciale și internaționale, spitale și centre de vaccinare Covid, coridoare comerciale și infrastructura de furnizare a utilităților, inclusiv cea de generare și transmitere a energiei electrice.

Ordinele cabinetului Trudeau sunt acum în vigoare, dar trebuie să fie toate confirmate prin moțiuni care să fie supuse votului atât Camerei Comunelor, cât și Senatului.

Guvernul ar putea depune până săptămâna viitoare moțiunea de invocare a legii stării de urgență în sine, dar are timp doar până joi pentru a face acest lucru în cazul moțiunilor privind puterile specifice în curs de promulgare, care vor rămâne în vigoare timp de 30 de zile sau până la data revocării lor de către Guvern.