ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Autoritățile sanitare americane și europene țin sub observație vaccinurile Covid Johnson & Johnson și AstraZeneca din cauza potențialului risc de a cauza formarea de cheaguri de sânge și boli de sânge asociate, dar oamenii de știință avertizează că vaccinurile Pfizer și Moderna pot prezenta riscuri similare - iar autoritățile de reglementare a medicamentelor știau acest lucru încă din decembrie 2020, potrivit The Defender.

La introducerea unui criteriu de căutare care includea raportările de cazuri de cheaguri de sânge și tulburări de coagulare, sistemul de raportare a efectelor adverse post-vaccinare VAERS a dat ca rezultat un total de 793 de raportări legate de toate cele 3 vaccinuri autorizate în SUA pentru utilizare de urgență, în perioada 14 decembrie 2020 și 8 aprilie 2021. 

Dintre cele 793 de cazuri raportate, 400 au fost atribuite vaccinului Pfizer, 337 serului Moderna și 56 celui produs de Johnson & Johnson.

Până acum, însă, doar vaccinarea cu produsul J&J a fost suspendată pe fondul îngrijorărilor legate de formarea de cheaguri de sânge. 

The Defender arată că VAERS face publice în fiecare vineri toate raportările de vătămări post-vaccinare primite până la o anumită dată - de obicei, acea dată este cu o săptămână înainte de data publicării raportărilor. Astfel, informațiile publicate vineri, 16 aprilie, arată că în perioada 14 decembrie 2020 - 8 aprilie 2021, au fost raportate către VAERS un total de 68.347 efecte adverse, incluzând 2.602 decese — mai multe cu 260 decât săptămâna precedentă — și 8.285 vătămări grave, cu 314 mai multe față de săptămâna de dinainte.