Scandalurile s-au ținut lanț de recent înființatul partid al lui Dacian Ciolo încă din momentul în care s-a aflat că PLUS a fost creat de familia unui fost ofițer de securitate. O altă bombă cu ceas care a izbucnit în această săptămână o are în centru pe Oana-Maria Bogdan, ale cărei comentarii privind desființarea proprietății private, au mai făcut puțină publicitate formațiunii lui Dacian Cioloș.

Jurnalul.ro scrie că Oana-Maria Bogdan, care militează pentru desființarea proprietății este aceeași care,  în 2007, a împrumutat un sfert de milion de euro de la o bancă, pentru a-și achiziționa un apartament în capitala Belgiei, Bruxelles. Iar, când nu face politică, se ocupă cu activități de arhitectură, ceea ce implică, într-un fel sau altul, proprietatea pe care o vrea desființată.

Conform sursei citate, Oana-Maria Bogdan a ocupat, în timpul guvernării Cioloș, funcția de secretar de stat în cadrul Ministerului Culturii, prilej cu care a fost obligată de lege să depună o declarație de avere și una de interese. 

Potrivit acestor documente, militant pentru desființarea proprietății scrie că, în anul 2007, a cumpărat un apartament, cu suprafața de 100 de metri pătrați, la Bruxelles, Belgia, locul în care și domiciliază. Iar, pentru ca să poată achita această proprietate, Bogdan a contractat, tot în anul 2007, de la ING Bank, un credit ipotecar de 250.000 de euro, cu scadență în anul 2036.

Și asta nu este singura discrepanță între dorința exprimată pe Facebook și realitatea efectivă în care se găsește liderul PLUS. Din declarația de interese rezultă că Oana-Maria Bogdan este proprietar nu doar pe un imobil, ci și pe două afaceri care activează în domeniul arhitecturii, în care a investit bani seriosi. Mai exact, este vorba despre Bogdan & Van Broeck Architects SRL, unde deține 50% din acțiuni, în valoare de 54.548,23 de euro, și de Oana Bogdan Arhitects, unde este unic acționar, cu 14.416,79 de euro.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews