ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un membru al Gărzii Elvețiene de la Vatican, care și-a pierdut slujba  după ce a refuzat vaccinarea împotriva COVID, a redactat o scrisoare deschisă conducerii Vaticanului, acuzând-o de comportament anti-catolic.

„Câți dintre colegii mei dragi au murit în urma unui tratament medical pentru care nu și-au dat consimțământul deplin, obligați prin forță, pentru a-și redobândi libertatea? Pentru mine, este fundamental să apăr cu hotărâre Libertatea”, arată Pierre-André Udressy în scrisoarea deschisă datată 8 octombrie.

„De ce să fiu forțat să fac ceva despre care știu că este absurd? Cine m-ar putea obliga?”, continuă soldatul.

Udressy, care este una dintre cele trei gărzi elvețiene care au fost concediate de Sfântul Scaun pentru că au refuzat să se vaccineze, a calificat obligativitatea vaccinării de către Vatican drept „scandaloasă” și „inumană”, menționând în același timp că el, în calitate de catolic practicant are obligația morală de a refuza tratamentele medicale care au legături cu avorturile, așa cum sunt  injecțiile experimentale anti-COVID.

„[Congregația pentru Doctrina Credinței] afirmă cu claritate că vaccinurile ilicite, fabricate cu celule de fetuși umani avortați, trebuie combătute, admițând totuși că în caz de mare necesitate pot fi acceptate”, scrie Udrissy.

„În calitate de catolic care urmează Magisteriul (învățătura catolică), am datoria de a lupta împotriva opțiunilor vaccinale ale Cetății Vaticanului? Dacă citim documentele citate, suntem obligați să acceptăm că da”, adaugă fostul gardian.

Udressy explică faptul că, din punctul său de vedere, Vaticanul nu doar că se poartă cu brutalitate, dar îi și trădează pe credincioșii catolici și învățăturile oficiale ale Bisericii.

Soldatul citează din Evangelium Vitae a Papei Ioan Paul al II-lea, care învață că „Medicii și tații de familie au datoria de a recurge la vaccinuri alternative (dacă există), exercitând presiuni asupra autorităților politice și a sistemelor de sănătate astfel încât să facă disponibile alte vaccinuri, fără probleme de etică”.

„Ar trebui să recurgă, dacă este necesar, la invocarea obiecției de conștiință în ceea ce privește utilizarea de vaccinuri fabricate cu ajutorul liniilor de celule de fetuși avortați.”

Dată fiind această învățătură, Udressy deplânge poziția adoptată de Biserica Catolică, afirmând:

„Ceea ce este și mai înspăimântător este disprețul față de Viață, când Viața ar trebui apărată! Într-o astfel de situație dramatică, oamenii nu așteaptă altceva decât sprijin spiritual: într-o asemenea criză, doar Credința îi poate face să îndure situația.”

Și Udressy adaugă:

„Cu siguranță, situația a fost greu de gestionat: au existat amenințări din partea guvernelor, însă în multe locuri autoritățile Bisericii s-au comportat după ureche, și este vorba de aceleași autorități ecleziale care au refuzat să ofere ajutor divin celor în nevoi. Vaticanul este cel care a dat exemplul.”

Toate vaccinurile anti-COVID disponibile în prezent utilizează linii celulare colectate de la fetuși avortați, fie în timpul producției, fie la teste.

Un adevăr dezvăluit de Melissa Strickler pentru Project Veritas, însă ascuns și apoi bagatelizat de conducerea Pfizer, cu intenția de a face vaccinurile mai acceptabile pentru persoanele religioase.

În concluzia scrisorii sale deschise, Pierre-André Udressy afirmă:

„Cert este că, în toate această situație, ceea ce se petrece nu are nimic omenesc, cu atât mai puțin creștinesc, și este cu adevărat intolerabil să vezi Vaticanul coborând atât de jos. Fie ca Sfântul Mihail să se îndure, să ocrotească și să apere Cetatea Sfântă!”

Udressy nu este singurul din Biserca Catolică care se opune vaccinurilor anti-COVID din punct de vedere al învățăturii și moralei creștine.

Înalți ierarhi, precum Arhiepiscopul Carlo Maria Viganó sau Episcopul Athanasius Schneider, și-au exprimat și ei opoziția față de aceste produse medicale create prin sacrificiul bebelușilor avortați.

„Vocea sângelui copilașilor nenăscuți strigă către Dumnezeu din vaccinurile mânjite de avort, din aceste tratamente medicale mânjite de avort”, spunea Episcopul Schneider în luna februarie.

Și el continua:

„De aceea, trebuie să protestăm împotriva lor și să începem o nouă tendință în farmaceutică, în medicină, fără nici cea mai mică legătură cu asemenea crime.”

La rândul său, Arhiepiscopul Viganó sublinia caracterul satanist al vaccinurilor:

„Dacă primii născuți ai lui Israel aparțin Domnului, simia Dei (cel care îl maimuțărește pe Dumnezeu) cere mai mulți întâi-născuți prin companiile farmaceutice, care utilizează țesuturi fetale din avorturi pentru a fabrica un așa-zis vaccin, care, în delirul COVID-19, este prezentat ca o cuminecare a Mântuirii, prin care te unești cu «trupul mistic» al lui Satan, anti-biserica globalistă.”