ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Francezii rămân pe baricade: Sute de mii de persoane au protestat în Paris, dar și în marile orașe franceze, pe fondul creșterii vârstei de pensionare, de la 62 la 64 de ani, precum și a politicii dezastruoase a Guvernului în ce privește majorarea tarifelor la gaze și electricitate.
 
În total, numărul protestatarilor s-a ridicat la 2,8 milioane, conform Ouest France. Opt mari sindicate au luat parte la greva care a perturbat programul școlilor, transportul public(feroviar și aerian), dar și programul rafinăriilor de petrol.

VIDEO/FOTO de la manifestațiile din Paris:
 
  
 

 

 
 
 
Rennes:
 


În același timp, proteste pașnice au izbuncit și în Marea Britanie. Sindicatele, cu precădere cele din învățământ, au ieșit în stradă pentru a cere salarii mai bune în timpul unei crize a costului vieții care face ravagii în buzunarele britanicilor, relatează Al Jazeera.

De pildă, Trades Union Congress, o federație de sindicate, a estimat că până la jumătate de milion de lucrători - inclusiv profesori, personal universitar, funcționari publici, funcționari de frontieră și șoferi de tren și autobuz - au părăsit miercuri locurile de muncă în întreaga țară pentru a protesta.

În zilele și săptămânile următoare sunt planificate și alte acțiuni ale lucrătorilor, inclusiv ale asistentelor medicale și ale personalului de la ambulanță.

În centrul grevelor se află o dispută aprigă privind salariile și condițiile de muncă, care se prelungește între sindicate și guvern. Grevele de miercuri marchează o escaladare.

Ultima dată când în țară au avut loc greve în masă de o asemenea amploare a fost în 2011, când peste un milion de lucrători din sectorul public au organizat o grevă de o zi în cadrul unei dispute privind pensiile.
 
FOTO/VIDEO:

Striking workers attend a march, in London, Britain
 
Civil servants hold banners as they protest in Westminster in London, Wednesday
 
Britain Strikes