ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cornel Amariei este un antreprenor român, cunoscut pentru inventarea ochelarilor meniți să faciliteze viața de zi cu zi a persoanelor nevăzătoare. Dispozitivul inventat de el acționează ca un câine ghid, oferind astfel până la 30 la sută din înțelegerea vizuală a unei persoane fără deficiențe, relateză edițiadedimineață

Invenția poate transfera informațiile relevante, folosind indicațiile hepatice și auditive, dar poate ajuta și la contextualizarea lumii înconjurătoare pentru nevăzători. Ochelarii pot calcula modul în care utilizatorul poate interacționa cu lumea din punct de vedere contextual.

Tânărul de 27 de ani s-a născut într-o familie în care ambii părinți au handicap locomotor, iar sora lui are handicap locomotor, mai prezintă ediția de dimineață. 

Amariei a fost nominalizat la Global Bussines Hall of Fame, iar dacă totul decurge bine, ochelarii vor începe să fie produși în a doua jumătate a anului 2021, urmând ca , până în 2022, numărul ochelarilor să depășească chiar numărul de câini care ajută persoanele nevăzătoare.