ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Odesa se pregătește de un posibil atac al armatei ruse, deși situația din regiune este aparent calmă, în afara unor incidente armate din largul mării. În oraș, militarii păzesc instituțiile și punctele strategice, încercând chiar și să protejeze monumentele culturale de eventuale bombardamente, după cum se poate vedea în imaginile alăturate. (articolul continuă dedesubt)
 
 
 
Totodată, în regiunea Odesa (cele 3 județe românești din sudul Basarabiei), voluntarii sunt o resursă foarte importantă a rezistenței. Ei îi ajută pe civili, pe bătrâni sau pe refugiații care se retrag spre vest din orașele estice bombardate de ruși, uneori chiar și pe militari. Puteți urmări mai jos un reportaj realizat de corespondenții TVR Alina Grigore și Mihai Florea în regiunea Odesa. VIDEO:


Statuia din centrul Odesei are în spate o clădire administrativă care, probabil, va fi bombardată în cazul asedierii orașului de către ruși, cum s-a mai întâmplat și prin alte locuri. Pentru a proteja monumentul, administrația locală a hotărât să-l acopere cu saci de balast.
 
Statuia feminină necunoscută și-a îmbrăcat „pufoaica” pentru a sta la adăpost de proiectilele rusești.