Bolșevica Ana Pauker, unul dintre cele mai sinstre personaje ale perioadei comuniste din România, apare pe afișul unui simpozion organizat de Consiliul Județean Vaslui și dedicat personalităților feminine „deschizãtoare de drumuri, care ne-au format identitatea și au fãcut cunoscutã România în lume”. Simpozionul este înscris în programul „Centenarul Marii Uniri – 2019” al Ministerului Culturii si Identitãții Naționale.

Inițial, afișul în care era prezentat simpozionul o includea și pe Ana Pauker, alături de Regina Maria, Ecaterina Teodoroiu, Ana Aslan sau Smaranda Brăescu. Ulterior, după ce au realizat această gravă eroare, criticată pe rețelele de socializare, organizatorii au modificat afișul și au înlocuit fotografia Anei Pauker cu cea a savantei Ștefania Mărăcineanu.

Ana Pauker a fost unul dintre cei mai duri promotori ai stalinismului în România, de după 23 august 1944. A fost descrisă de contemporani drept o personalitate malefică, dominată de un fanatism aparte, și care, împreună cu Vasile Luca și Teohari Georgescu, a fost responsabilă de sovietizarea României.

„A o pune pe sinistra bolșevică în rând cu eroinele României Mari este un sacrilegiu care denotă lipsă de bun simț istoric și național a celor care au facut acest afiș. Repet comentariul din postarea anterioară și aștept răspunsul celor responsabili: ANA PAUKER nu este "o femeie celebră a României Întregite" - ci din contră, o femeie celebră a României Înrobite. Prezența ei pe acest afiș, prezentată în mod egal, alături de eroine ale României Mari, este o jignire adusă memoriei celor din urmă. Cine a aprobat prostia asta ar merita să-și facă măcar mea culpa și să schimbe afișul manifestării, cât mai e timp. Aberația este, cu adevarat, revoltatoare! ”, a scris pe Facebook Irina Petre Stroe.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews