Aproape 300 de firme din 14 țări sunt prezente la cea de-a 39-a ediție Târgului de Turism al României, care poate fi vizitat începând de azi și până pe 25 februarie, în noile pavilioane ale Centrului Expozițional Romexpo.

La Târg pot fi văzute ofertele de Paști, city-break-uri sau early booking pentru sejururi și excursii în sezonul primăvară-toamna 2018.  
 
În acest cadru, oferta turistică a județului Cluj va fi promovată prin intermediul unei game extrem de variate de materiale cu rol în evidențierea turismului cultural, balnear, religios, de agrement, de weekend și sejur.
 
Totodată, în standul Consiliului Județean vor fi prezenți și vor realiza demonstrații practice patru meșteri populari reprezentativi pentru județul Cluj.
 
„Întrucât considerăm că turismul intern are un mare potențial de creștere și că există încă foarte mulți români care nu au cunoscut, la fața locului, ceea ce avem de oferit, iată că avem, din nou, prilejul să le prezentăm în detaliu cele mai frumoase și de interes obiective și atracții turistice din județ”, a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

De asemenea, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj, instituție de cultură subordonată forului administrativ județean, se alătură demersurilor de promovare a județului și participă la ediția de primăvară a acestei manifestări. 

În acest context, la evenimentul de la București va fi prezentă Orchestra Profesionistă „Cununa Transilvană” a instituției împreună cu patru soliști vocali, reprezentativi pentru subzonele etnografice ale județului Cluj: Mariana Morcan, Irina Someșan, Radu Lazăr și Raul Oltean. Aceștia vor evolua, în fiecare zi, pe scena amplasată în cadrul târgului și vor prezenta muzică vocală și instrumentală reprezentativă pentru județ. 


Pentru că a început Postul Paștilor, vineri, 23 februarie a.c., Orchestra Profesionistă „Cununa Transilvană” va interpreta muzică sacră din repertoriul internațional iar soliștii vocali vor interpreta pricesne din satul tradițional, adevărate rugăciuni cântate. Totodată, sâmbătă, 24 februarie a.c., Orchestra „Cununa Transilvană” va prezenta, pe lângă muzică populară, piese de café-concert. Asta, în contextul în care renumita orchestră ce a împlinit recent 60 de ani de activitate oferă anual zeci de spectacole în Cluj-Napoca, în județul Cluj și în țară, abordând repertorii diverse: muzică populară, café-concert și muzică sacră.

Pe lângă Orchestra Profesionistă „Cununa Transilvană” și soliștii vocali, la Târgul Internațional de Turism al României de la București vor fi prezenți și mai mulți meșteri populari care vor prezenta meșteșuguri tradiționale, specifice județului Cluj. Este vorba despre costume populare din Câmpia Transilvaniei, arta cusutului cu mărgele și podoabe cu mărgele din zona Viștea, șerpare, curele din piele și cojoace brodate. Reprezentativă pentru județul Cluj este și Mănăstirea „Adormirea Maicii Domnului” de la Nicula, prin școala de pictură pe sticlă dezvoltată aici. Astfel, în cadrul manifestării vor fi promovate atât Mănăstirea Nicula cât și arta pictării icoanelor pe sticlă, părintele Siluan Țimbuș urmând să picteze o serie de astfel de icoane. 


Târgul Internațional de Turism al României este cel mai important eveniment al industriei de profil din țara noastră, care se desfășoară de două ori pe an, prin intermediul edițiilor de primăvară și, respectiv, de toamnă. Ediția de primăvară a târgului din anul 2018 va fi organizată în noile pavilioane expoziționale B1 și B2 inaugurate la sfârșitul anului 2017, având alocată o suprafață de 27.000 mp. 

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews